AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
Webdesign»  Machetare»  Legaturi

Legături


Atunci cand se realizează machetarea sitului, o mare atenţie trebuie acordată legăturilor (hyper-legaturi ). Acestea pot fi :

1.      interne ( către alte pagini din interiorul sitului )

2.      externe ( către alte situri din Internet ) .

Pentru a crea o legătură externă trebuie să cunoasteţi URL-ul sitului respectiv. Pentru operativitate, puteţi să adunaţi toate legăturile externe pe care plănuiţi să le folosiţi şi să le puneţi intr-un fisier text denumit, de exemplu, " Legături " .

Pentru multi surferi online, un text īn culoarea albastră, subliniat, reprezintă o legătură nevizitată.

O legătură vizitată apare ca un text īn culoarea roşie sau purpurie, de asemenea subliniat. Acestea sunt culorile standard pentru legături şi este bine să le folosiţi ca opţiune de bază. Puteţi să folosiţi pentru legaturi şi un text boldat, mărit sau aşezat intre linii verticale.Textul legăturilor trebuie să fie scurt şi la obiect. De asemenea, este foarte important locul unde se plasează legăturile īn interiorul propoziţilor. Căutaţi să construiţi propoziţii obisnuite şi apoi plasaţi ancora legăturii pe cel mai relevant cuvant ( sau grup de cuvinte ) din propoziţia respectivă.

De exemplu, nu este recomandat să folosiţi o propoziţie de genul:

 

" Apăsati aici pentru a obtine mai multe informatii despre motoarele de cautare  . "

 

In locul acesteia , puteti sa folositi urmatoarea constructie verbala :

 

" Promovarea eficienta a unui sit se poate face cu motoare de căutare şi directoare "

 

Bineinţeles că nu doriţi ca vizitatorii să părăsescă prea repede situl pe care tocmai l-aţi creat. De aceea, căutaţi să puneţi numai cele mai interesante şi ilustrative legaturi īn textul principal.
Restul legaturilor plasaţi-le īn subsolul paginii sau puteti să le grupaţi īntr-o secţiune separată pe care puteţi s-o denumiţi īn mod corespunzător:
Resurse, Legături utile, Adrese web, etc.

Pentru o buna navigare, este obligatoriu să aveţi o legătura către pagina principală īn toate paginile componente ale sitului web. Acest lucru este deosebit de util deoarece vizitatorii sau roboţii motoarelor de cautare pot ajunge, urmand o legatura externă, la o pagină interioară. De aici, ei trebuie sa ajungă, fără dificultate, la pagina principală pentru a se edifica asupra scopului şi conţinutului sitului.In final, asiguraţi-vă că aţi testat toate legăturile interne şi externe.
 
           Dacă ati folosit un editor HTML puteţi să folosiţi opţiunea de verificare a legăturilor, care va afişa un tabel cu situaţia fiecărei legaturi. De asemenea, puteţi să folosiţi şi programe specializate ( link checker = verificatoare de legături ), accesibile gratuit sau īn versiune shareware  pe Internet.

Īn continuare sunt prezentate  cateva adrese web de unde puteţi să incărcaţi aceste programe:

http://www.incontext.com/wainfo.html

http://www.matterform.com/theseus/

http://www.tetranetsoftware.com/solutions/linkbot.asp

http://www.htmlvalidator.com/

Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri