AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
Webdesign»  Machetare»  Continut

Continutul unui sit web

Diferenta dintre un sit atractiv si unul plictisitor si neinteresant este data de valoarea continutului. Pe buna dreptate se subliniaza in literatura de specialitate anglo-saxona " Content is king " . Aceasta inseamna ca trebuie acordata o atentie maxima continutului , deoarece pe baza acestuia vor fi dezvoltate structura sitului si machetarea paginii .
Astfel , daca doriti sa creati o pagina web personala , nu este suficient sa puneti numai biografia dvs. sau cateva fotografii de familie , plus un numar de legaturi catre alte situri pe care le considerati interesante.

 Daca nu sunteti o persoana publica si nu va numiti Madonna sau Traian Basescu, de exemplu, este putin probabil ca viata dvs. personala sa intereseze prea multa lume .
Principalul motiv pentru care oamenii acceseaza Internetul este cautarea de informatii intr-un domeniu sau altul .
Si dvs. puteti sa imbogatiti continutul sitului oferind informatii de actualitate , sfaturi sau mici secrete .
Astfel, daca aveti un hobby scrieti mai multe lucruri despre aceasta activitate iar daca aveti o profesie mai deosebita sau aveti cunostinte intr-un anumit domeniu , dezvaluiti si altora cateva mici trucuri sau secrete .

Exemplu de sit web

In acest sit am cautat sa impart continutul in diverse categorii si subcategorii, pentru o mai buna organizare a sitului si dezvoltarea unei structuri de navigare corespunzatoare. Nu am dorit ca vizitatorii sa fie frustrati atunci cand cauta anumite informatii pe care au sperat sa le gaseasca in acest sit. Se intelege ca daca nu le gasesc din cateva clicuri de mouse ei vor cauta in alta parte .
Aceste categorii (sectiuni) le-am structurat apoi in pagini web simple. Am folosit propozitii clare si concise si am cautat ca pagina web sa nu se desfasoare pe mai mult de 3-4 ecrane. Am facut acest lucru , deoarece surferii prefera sa citeasca informatia structurata in bucati mici.
Nimanui nu-i place sa deruleze pagina de mai multe ori pentru a o citi in intregime .

In pagina web am cautat sa folosesc o structura piramidala a continutului, furnizand la inceput ideile principale si apoi am incercat dezvoltarea si imbogatirea lor. Acest lucru este ideal, dar nu stiu daca am reusit intotdeauna acest lucru. Ramane sa apreciati dvs. :-)

Blocurile text le-am incadrat de spatii albe si am folosit , acolo unde a fost posibil, liste si tabele.
Daca un sit web nu este actualizat in permanenta , atunci el isi va pierde vizitatorii.

De aceea, caut in permanenta sa imbunatatesc si sa actualizez continutul prin oferirea unor informatii actualizate, de calitate si, cred eu, folositoare celor care le citesc.

 

 
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri