AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
Webdesign»  Internet»  Nume de domeniu»  Nume de domeniu propriu

Nume de domeniu propriu

Daca vreţi să īncepeţi o afacere pe Internet, este obligatoriu să aveţi propriul nume de domeniu, de forma : www.nume_firma.com . Acest lucru este foarte important pentru imaginea firmei şi pentru ca vizitatorii să poată să vă găsescă uşor in spaţiul virtual. Un alt avantaj al deţinerii unui nume de domeniu propriu, īl constituie posibilitatea creării de subdomenii īn cadrul lui, ca de exemplu: www.clienti.nume_firma.com .

Oricine işi poate cumpăra un nume de domeniu. Pentru a evita insă surprizele neplacute, este bine sa faceţi o listă cu 5 sau 10 nume de domeniu care vi se par acceptabile şi apoi să verificaţi dacă ele mai sunt incă disponibile. Acest lucru se poate face accesand baza de date Internic`S Whois (Network Solutions ) pentru domenii .com , .net , .org etc.

Aceasta este o organizaţie care centralizează procesul de īnregistrare al numelor de domenii pe Internet şi are adresa web urmatoare:
http://www.networksolutions/cgi-bin/whois/whois

In cateva secunde veţi afla dacă numele de domenii alese mai sunt disponibile.
Dupa ce v-ati hotarat asupra unui nume de domeniu disponibil, puteti să vă īnregistraţi online in cateva minute. Taxa de inregistrare este de 70 USD pentru primii doi ani şi in continuare 35USD/an .

In Romania, īnregistrarea unui nume de domeniu de forma www.nume.ro se poate face accesand situl http://www.rnc.ro  ( Romanian National Computer Network ) şi costă 61 de dolari (inclusiv TVA) . Tot ce aveţi de facut este sa completaţi un formular online si apoi in maxim 5 zile veti primi o factura pe care trebuie sa o platiti in Lei, la cursul de schimb din ziua respectiva. Tot pe acest sit web aveţi posibilitatea să vedeţi datele de īnregistrare pentru un anumit nume de domeniu sau informaţii despre persoanele care le-au īnregistrat.
Īnregistrarea se poate face şi prin intermediul unei alte firme, partener RNC, care poate fi un furnizor de Internet sau poate avea un alt domeniu de activitate. Cele mai cunoscute firme care oferă astfel de servicii le puteţi găsi la adresele web urmatoare :

http://www.resurse.com
http://www.domenii-web.com

            Tot aici puteti să verificaţi dacă mai sunt disponibile şi eventual puteţi chiar să cumpăraţi nume de domenii cu extensiile .com, .net , .org, etc.

Exista anumite avantaje in posedarea unui domeniu  propriu. Ele sunt:

 1.      Iti da exclusivitate.
Fara a avea un domeniu, nu ai prea multe alternative. Adresa ta de e-mail si adresa site-ului web vor fi in general bazate pe numele hostului. Sa ai propriul tau domeniu este ca si cum ai avea propria ta  proprietate imobiliara virtuala.

2.       Adauga credibilitate.
Niciodata nu ai o a doua sansa pentru a face o prima impresie, iar in afaceri prima impresie este cea care conteaza. Sa ai propriul tau domeniu proiecteaza o imagine profesionista asupra ta. E ca si cum ai spune celorlalti ca esti o persoana de incredere, avand o afacere solida condusa intr-o maniera profesionala.

3.       Permite mobilitate.
In cazul in care iti faci un site fara a avea propriul tau  domeniu, vei folosi numele de domeniu al hostului tau. O asemenea adresa este complet imobila. Daca va trebui sa-ti schimbi hostul, va trebui sa renunti la vechea adresa.

4.       Evita pierderea clientilor.
Pentru a promova un site este nevoie de mult effort si deseori si de bani. Acest efort de promovare iti poate face adresa de web cunoscuta multor potentiali clienti.

 
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri