AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
Webdesign»  Internet»  Nume de domeniu

Nume de domeniu

 

Pentru ca situl web să capete o identitate online, va trebui să vă alegeţi un nume de domeniu. Acesta este de fapt o adresă, înregistrată oficial, cu ajutorul căreia surferii pot localiza uşor un anumit sit web. Ceea ce înseamnă că situl respectiv va fi găsit uşor prin simpla introducere in casuţa browserului a numelui de domeniu ales.
De multe ori numele de domeniu se identifică cu numele unei companii comerciale.
Astfel, dacă cineva vrea să caute pe Internet mai multe informatii referitoare la Firma X, va tasta in mod aproape intuitiv,
www.firmaX.com .

Vanzarea numelor de domeniu


Din această cauză, vanzarea numelor de domenii a devenit mai ales in SUA, o afacere uriaşa in care sunt implicate sume totale imense, de ordinul miliardelor de dolari. Deoarece numele de domeniu sunt unice, se organizează chiar licitaţii internaţionale pentru adjudecarea lor.  Astfel, pentru www.business.com s-au plătit 7,5 milioane de dolari, pentru www.loans.com (loans=imprumuturi ) s-au platit 3 milioane de dolari , iar www.bingo.com s-a vandut cu un milion de dolari . Aşa cum se observă, numele de firme, localităţi, cuvintele care evocă un anumit tip de afacere sau chiar cuvinte des folosite sunt luate în calcul.
Conform statisticilor, dacă la sfarsitul anului 1999 erau inregistrate peste 7 milioane de adrese web numai cu domeniul principal
.com, la sfarsitul anului 2000 numărul total de adrese web era de 20 milioane iar dupa un an depaşise cifra de 40 milioane.

            Aceasta inseamna că practic, orice combinaţie de litere care poate forma un cuvant a fost deja inregistrată, iar numele de domeniu respectiv se afla in posesia cuiva. Acest lucru a dus la crearea de noi domenii principale, ca de exemplu .eu pentru companiile din Uniunea Europeana. Crearea acestui nou nume de domeniu se înscrie in planul de acţiune “e-Europe” adoptat la summit-ul de la Lisabona, în martie 2000.
Alte domenii introduseau fost
.biz şi .info , în urma aprobării lor de către Departamentul American pentru Comerţ. În afara acestora, încă cinci domenii vor fi disponibile în curand : .name, .pro, .aero, .coop, şi .museum . Pentru acestea vor trebui alese firmele care le vor gestiona .

Şi în Romania creşterea înregistrărilor numelor de domenii a fost la fel de spectaculoasă.

            In funcţie de specificul sitului pe care l-aţi creat si de bugetul alocat, puteţi opta pentru una din cele doua variante :

1.      Nume de domeniu propriu ( contracost )

2.      Nume de domeniu furnizat de o firma ( gratuit )
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri