AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
Webdesign»  Internet»  Gazduire web

Gazde web

     Gazda web ( host web ) reprezinta de fapt un server sau o grupare de mai multe servere care va pun la dispozitie suficient spatiu pe harddisk pentru a transfera fisierele care constituie situl dvs.
In principiu, puteti sa gazduiti situl dvs. si pe propriul calculator , dar in acest caz aveti nevoie de o legatura la Internet 24 ore din 24 ore si o conectare foarte rapida de tipul T1 sau T3 . Acest lucru va poate costa pana la cateva mii de dolari pe luna .
De aceea , este bine sa optati pentru un serviciu de gazduire web care va poate asigura accesul neintrerupt al vizitatorilor la situl dvs. si asistenta online .

Gazduire web gratuita sau platita ?

Exista mai multe motive pentru care unele companii ofera gazduire web gratuita :

  • construiesc o intreaga comunitate si interesul lor este de a atrage cat mai mult public
  • isi promoveaza produsele si/sau serviciile lor
  • doresc sa afisati banerul lor sau sa folositi domeniul lor in URL-ul paginii dvs.

Gazduirea gratuita poate fi folosita temporar .Deoarece domeniul pe care-l veti primi reprezinta un subdirector al domeniului principal , nu puteti sa obtina o pozitie avansata intr-o lista furnizata de motoarele de cautare sau directoare.
In plus , firmele respective ofera un spatiu limitat care se poate dovedi insuficient odata cu cresterea volumului de informatii sau de imagini folosite .


Nu trebuie să fiţi specialişti în reţele sau în configurarea unui sever pentru a vă înscrie la un astfel de serviciu şi apoi să rezervaţi un spaţiu de găzduire gratuită pentru situl web pe care l-aţi creat. Este suficient să accesaţi unul din siturile prezentate mai jos şi sa urmăriţi instrucţiunile pe care le oferă firma respectivă.
Va trebui să citiţi cu atenţie condiţiile pe care le oferă serviciul respectiv pentru a vedea daca acestea satisfac cerinţele pe care le aveţi. De exemplu, nu toate companiile oferă suport PHP, ASP, JSP sau găzduire pentru diverse scripturi.

            In plus, unele companii vă oferă posibilitatea de a vă configura online paginile web, prin intermediul unor şabloane ( templates ) predefinite sau oferindu-vă alte unelte pentru realizarea unor pagini web simple. Alte firme vă permit crearea unor adrese de email personalizate.

Pentru a face o ofertă cat mai atractivă, există şi firme care înscriu situl în diverse motoare de căutare sau asigură diverse statistici deosebit de utile.

Dezavantajele utilizării unui serviciu de găzduire gratuită sunt următoarele:

  • în denumirea adresei web va intra şi adresa sitului firmei care susţine acest serviciu, ceea ce înseamnă ca numele de domeni pe care-l veti primi reprezintă un subdirector al domeniului principal. Exemplu: www.numele_ales.freeservers.com
  • limitarea spaţiului pus la dispoziţie pe serverul firmei, spatiu care se poate dovedi insuficient , odata cu cresterea volumului de informatii sau de imagini folosite
  • limitarea dimensiunii maxime a fişierelor transferate
  • limitarea numărului de utilizatori într-o perioadă determinată
  • posibilitatea falimentului firmei care oferă astfel de servicii sau trecerea la servicii plătite, după o anumită perioadă
  • afişarea de banere publicitare în paginile sitului web

Recomandarea mea este sa incepeti cu un serviciu de gazduire gratuita pana veti capata experienta si veti castiga ceva bani din afacerea dvs. online .
Dupa aceea nu este suficient numai sa cumparati un domeniu propriu si va trebui sa folositi un serviciu de gazduire profesional .

Studiu de caz

Iniţial, am ales să folosesc un nume de domeniu gratuit şi servicii de găzduire gratuită pentru situl web http://www.onebiz.8m.net . În urma analizării ofertelor firmelor care oferă astfel de facilităţi, m-am decis să utilizez serviciile oferite de Freeservers ( http://www.freeservers.com ).
Freeservers este unul dintre cei mai mari şi mai vechi furnizori de spaţiu web. Oferă în plus adrese e-mail peronalizate şi diverse alte facilităţi, cum ar fi: trimiterea adresei sitului către diverse motoare de căutare, optimizarea paginii etc.       Modalitatea de înregistrare este uşoară, trebuind să introduceţi un login, o parolă şi apoi să răspundeţi la diverse întrebări care permit configurarea serverului pentru contul ales.

Oferă mai multe domenii principale ( .com, .net şi .org ) şi subdomenii ( freeservers, 8m, 8k, 20m, 20k, etc. ) din care puteţi sa alegeţi numele de domeniu care vă convine.
Eu am ales numele de domeniu
onebiz.8m.net . Este un nume scurt, uşor de reţinut şi exprimă cel mai bine, după părerea mea, specificul şi conţinutul sitului ( One Biz on Net - Prima afacere pe Internet ). În plus, Freeservers pune la dispoziţie 20 Mb de spaţiu  web pe serverele sale.

       Începand cu luna Februarie 2002, Freeservers a modificat sau a anulat cateva din opţiunile oferite la momentul în care am optat pentru serviciile lor. De exemplu, traficul lunar este limitat la 512 MB, nu mai este permis transferul fişierelor prin upload iar numărul banerelor afişate şi a paginilor cu reclame a crescut foarte mult.

Din această cauză, am căutat o firmă care să ofere servicii de găzduire pagini web şi intermediere în cumpărarea numelor de domenii proprii. O ofertă foarte bună am găsit la firma Pro Finance SRL, Bucureşti (www.domenii-web.com/?p=01).

De aici am cumpărat, pe baza unei facturi comerciale, numele de domeniu propriu http://www.afaceri.net cu 12 USD/anual (fără TVA).

Am considerat că acest nume sugestiv va da o impresie clară şi fără echivoc a ceea ce eu doresc să reprezinte situl respectiv - un portal dedicat afacerilor pe Internet.

Cu această sumă se poate cumpăra orice domeniu disponibil .com, .net sau .org .
În comparaţie cu alte situri similare, oferta de găzduire este convenabilă (3 – 12 USD/lună). Pentru compararea directă a pachetelor web oferite puteţi accesa pagina web dedicată
www.domenii-web/comparatie.php?p=01

Pentru a satisface toate cerinţele utilizatorilor, oferta diferă în funcţie de spaţiul pus la dispoziţie pe server, traficul lunar sau alte opţiuni, cum ar fi (numărul de autorespondere şi adrese de email puse la dispoziţie, numărul de baze de date disponibile, numărul de subdomenii sau conturi FTP).Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri