AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
Webdesign»  Internet»  Furnizori de servicii Internet

Furnizori de servicii Internet

Caracteristicile tehnice ale unui ISP


Īnainte de a vă deschide un cont la un furnizor de servicii Internet aflat in localitatea de domiciliu, căutaţi să aflaţi diverse informaţii referitoare la posibilităţile tehnice ale acestuia :

  • ce lărgime de bandă foloseşte ? Are o antena proprie spre un server important al Retelei sau este distribuitor ( are un canal catre un alt ISP )
  • ce mediu de transmisie foloseste ( antena pentru satelit, legaturi ADSL, linii telefonice inchiriate )
  • cate linii telefonice " dial-up " pune la dispoziţia clienţilor ?
  • ce echipamente foloseşte ( servere, routere, etc.) ?
  • caţi clienţi deserveşte?
  • care este distribuţia la nivel naţional? 

Īn plus, este bine să solicitaţi informaţii despre nivelul taxelor solicitate pentru asistenţa tehnică, orele īn care puteţi beneficia de aceste servicii, cat de competent este personalul tehnic, etc.  De asemenea, trebuie să cereţi detalii despre securitatea email-ului, capacitatea căsuţelor poştale, ce protocoale sunt suportate ( POP3 sau IMAP ), ce servicii de filtrare de email există.

Unele ISP-uri oferă o interfaţă web pentru email care permite administrarea căsuţelor de poştă electronică, sau asigură securizarea prin criptare şi semnături digitale. Alte aplicaţii folositoare sunt: chat-ul şi listele de discuţii.
            Atunci cand vă hotăraţi să vă conectaţi la un furnizor de servicii Internet, studiaţi mai multe oferte. In afară de preţul unui abonament lunar sau anual, luaţi īn calcul atat performanţele tehnice ale echipamentelor cat şi serviciile şi asistenţa tehnică oferite. Unii furnizori oferă chiar o perioadă de probă gratuită pentru evaluarea serviciilor puse la dispozitia clientilor .

Dacă nu luaţi in calcul de la inceput toate aceste elemente, s-ar putea sa constataţi că aţi făcut o afacere proasta. Aceasta inseamnă că reuşiţi să vă legaţi destul de greu la Internet, rata de transfer este mică, nu aveţi acces decat la unele servicii de baza iar asistenta tehnică " este sublimă, dar lipseşte cu desăvarşire ". In acest caz, va trebui să vă căutaţi de urgenţă un alt furnizor de servicii Internet .

Furnizori de servicii internet in Romania

Cativa dintre cei mai cunoscuţi şi performanţi  furnizori de servicii internet din Romania sunt:

RDS ( http://www.rdslink.ro )

TotalNet ( http://www.totalnet.ro )

Digicom (
http://www.digicom.ro )
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri