AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
Webdesign»  Internet»  Conectare Internet

Furnizor de servicii Internet

Pentru a conecta la Internet calculatorul pe care aveţi stocat situl web, va trebui să apelaţi la o firmă care se ocupă cu distribuţia de servicii Internet (ISP - Internet Service Provider sau Furnizor de Servicii Internet ). In plus, această firma ofera mai multe servicii, cum ar fi: oferirea de spatiu pe serverele sale, pentru găzduirea sitului pe care tocmai l-aţi creat, găzduirea de domeniu, redirecţionarea traficului către un alt domeniu, etc.

 

Modalităţi de conectare la Internet

Conectarea la Internet se poate face prin doua moduri diferite .

Conectarea prin dial-up

In Romania, cel mai ieftin şi cel mai utilizat mod de conectare este prin dial-up.

Mai intai trebuie să aveţi instalat pe calculator un echipament care asigura transferul de date cu exteriorul. Acesta este un modem ( modulator – demodulator ).

Legatura cu ISP-ul se face cu ajutorul liniilor telefonice obisnuite. Ceea ce inseamnă că va trebui să achitaţi atat abonamentul pe care il percepe furnizorul de servicii Internet cat si plata convorbirilor telefonice locale, in functie de tarifele RomTelecom.

Dacă tarifele RomTelecom sunt fixe si nu pot fi negociate, tarifele practicate de furnizorii de servicii Internet diferă semnificativ, de la unul la altul, in funcţie de numărul de ore pe care vreţi să le cumpăraţi .

Cand va conectaţi prin dial-up la un furnizor de servicii Internet trebuie să luaţi în considerare cateva aspecte :

 • serviciile Internet pe care le ofera . Asiguraţi-vă că oferă servicii full Internet. Aceasta inseamnă că pe langă navigarea pe Internet, trebuie să ofere posibilitatea creării unui cont de email, folosirea FTP, telnet sau a unui cititor de stiri pentru newsgroup-uri.
 • care este rata de transfer a informaţiilor. Datorită performanţelor liniilor telefonice, limita maximă în Romania este de 56 Kbps. În mod real, aceasta rata depinde de distanţa intre postul telefonic si ISP
 • ce performanta are conexiunea intre serverul ISP-ului si satelit

Conexiuni broadband

In afară de conectarea prin dial-up care este destul de lentă, mai există si alte tehnici de transmisie care ofera servicii cu o rată de transfer mult mai mare – conexiuni broadband.

O conexiune broadband este un tip de acces la Internet de viteză mare (minim 128kb/sec).

Conexiunile broadband sunt cunoscute şi sub numele de conexiuni permanente, deoarece nu este necesar sa apelezi un numar de modem al furnizorului de Internet de fiecare dată cand vrei să ai acces la Internet.

Avantajele conexiunilor broadband

 • Viteză foarte mare  (reţeaua de computere beneficiază de viteza de comunicaţii de cel putin 40 ori mai rapidă decat cu o conexiune dial-up)
 • Deoarece utilizatorii sunt conectaţi la internet permanent, emailurile, cererile de oferta, noutăţile (ştirile), ajung imediat ce au fost trimise către destinatar.
 • Cu o conexiune broadband este posibil să descarci de pe internet documente sub formă de fişiere mari, navigarea pe web este mult mai rapidă şi ai acces la aplicaţii multimedia: radio online (live) sau videoconferinţă
 •  Telefonie şi internet

O conexiune broadband vă permite să folosiţi telefonul fix în acelaşi timp, ceea ce nu este posibil în cazul accesului dial-up. Astfel, clienţii şi furnizorii vă pot contacta fie prin telefon fie prin email simultan.

De asemenea, este posibilă implementarea unei solutii Voice over IP care reduce costurile companiei cu serviciile de telefonie

1.  Lucru in echipă

Partajarea accesului la internet de către angajaţii care utilizează reţeaua locală îmbunătăţeşte eficienţa în companie şi comunicarea în echipă.

2.  Relaţii cu clienţii

Angajaţii dumneavoastră pot raspunde cererilor clienţilor mult mai rapid şi eficient, folosind emailul. Acelaşi lucru este valabil şi pentru relaţia cu furnizorii.

3. Eficienţa în afaceri

Utilizand o conexiune broadband poţi face angajari online sau găseşti noi parteneri, ai legătura permanentă cu banca ta sau cu instituţiile statului direct prin internet, economisind timp si resurse materiale.

Exista mai multe posibilitati tehnice de conectare broadband:

 1. prin cablu,
 2. circuite închiriate,
 3. fibră optică
 4. radioPe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri