AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 

Cuvintele cheie Meta ( Meta Keywords )

 
O alta eticheta Meta foarte des folosita este lista cu cuvintele cheie. Aceasta lista trebuie sa includa cuvintele cheie care considerati ca pot fi folosite in mod prioritar la o interogare legata de continutul sitului. Este obligatoriu sa includeti in aceasta lista cuvintele folosite in titlu si descrierea Meta , produsele sau serviciile pe care le oferiti. Suplimentar se pot folosi si alte cuvinte pe care le considerati relevante.
Eticheta Meta pentru cuvintele cheie trebuie sa aiba formatul urmator:
 

 
Cuvintele cheie trebuie sa fie separate prin virgula, fara sa fie lasate spatii goale īntre ele si insiruite īn ordinea importantei.
In trecut, multe situri includeau liste uriase cu termenii de cautare cei mai frecventi, acestia fiind repetati adesea si de 10 ori pentru a creste īn mod artificial relevanta. Motoarele de cautare considera acum acest lucru drept "spamming " si majoritatea lor sterg paginile sau siturile web care folosesc aceasta tehnica.
In general se pot repeta cuvintele cheie, dar niciodata mai mult de trei ori. Se pot folosi cuvinte cheie apropiate ca sens dar se va evita scrierea lor consecutiva.

Teoretic, lista cu cuvintele cheie poate contine un numar destul de mare de termeni. Deoarece unele motoare de cautare iau in considerare numai primele 150 sau 200 de caractere, inclusiv spatiile, trebuie sa va incadrati intre aceste limite. Este evident ca cele mai importante si relevante cuvinte cheie vor fi trecute la inceputul listei.
Locul unde se plaseaza etichetele Meta īn pagina web este foarte important.
Ele vor fi trecute obligatoriu īntre etichetele si .

 Īn continuare, este dat un exemplu al modului cum trebuie sa fie folosite etichetele Meta:
  
Un articol foarte bun “Factorii de evaluare in optimizare” am gasit la adresa
http://www.seo-point.com/articole-seo/Factorii-de-evaluare-in-optimizare
Dreptul de autor apartine in totalitate autorului acestui articol.
 
“Cuvinte cheie īn URL: 
Pozitionarea cuvintelor cheie e importanta, deci e bine sa aveti cuvinte cheie īn URL;
 
Cuvinte cheie īn Link:
Deasemena important, prin faptul ca, vor fi gasite mai usor la cautari, daca acestea au relevanta pentru paginile respective;
Operator de cautare pentru aceasta optiune: intitle:cuvant cheie sau allintitle:cuvinte cheie.
 
Cuvinte cheie īn Tag-ul titlului:
Cuvintele ar trebui sa fie cat mai la inceputul titlului sau chiar primul. Titlul ar trebui sa aibe intre 10 si 60 de caractere, fara sa includa semne speciale gen "-", "|","< >", etc. Unii dintre cei care au folosit aceste caractere au fost penalizati īn Update-urile anterioare;
 
Cuvinte cheie īn Tag-ul de descriere:
Cuvintele cheie ar trebui sa formeze o descriere succinta a site-ului. Descrieri de genul: "cea mai buna firma...", "cel mai tare.... ", etc, care sa nu contina cuvinte cheie si sa descrie activitatea site-ului Web, nu aduc nici un folos detinatorilor. Ar trebui sa detina mai putin de 200 de caractere;
 
Cuvinte cheie īn Tag-ul cuvintelor cheie:
Orice cuvant cheie din tag trebuie sa se regaseasca īn continutul site-ului. Unii au ajuns la concluzia ca "textul/continutul e regele" īn indexarea pentru motoarele de cautare. E indicat sa puneti 10 cuvinte pe pagina, dar pe fiecare pagina sa folositi cuvinte specifice paginii respective. Aceste cuvinte cheie trebuie sa se regaseasca īn continut, altfel ele vor fi considerate fara relevanta si nu vor fi luate īn calcul. Unii consiera Tag-urile de descriere si cel pentru cuvintele cheie ca fiind inutile, dar e bine sa le folositi. Meta Tag-urile nu sint numai pentru optimizare;
 
Cuvinte cheie si densitatea īn continutul paginii:
Ar trebui sa fie de 5 - 20% cuvinte cheie/cuvinte īn textul paginii. īn general abuzul de cuvinte duce la SPAM, fapt penalizat de catre motoarele de cautare;
 
Cuvinte cheie individuale/unice:
Acestea ar trebui sa fie intre 1 - 6% - fiecare cuvant cheie/totalul cuvintelor din continutul site-ului;
 
Cuvinte cheie īn H1, H2,... H6 sau headings:
E indicat sa folositi aceste headings, pentru a scoate īn evidenta cuvinte cheie;
 
Cuvinte cheie īn textul Alt:
Acestea ar trebui sa descrie imagini si deci pot fi folosite pentru a avea o relevanta la cautari. Nu abuzati de aceasta optiune, ea putant fi considerata SPAM daca folositi multe cuvinte cheie
"

Frecventa cuvintelor cheie
 
Altavista, ca si alte motoare de cautare verifica existenta cuvintelor cheie īn prima parte a unei pagini web. De aceea, este recomandat sa se incerce folosirea lor la inceputul sau chiar in antetul paginii web. In plus, o scurta descriere a paginii īn primele paragrafe va duce la cresterea relevantei cuvintelor cheie folosite.
Alte motoare de cautare, ca de exemplu Lycos sau Excite, indexeaza tot textul paginii si iau in calcul numai frecventa cuvintelor cheie. Astfel, daca un anumit cuvant particular este repetat de 10 ori pe pagina si daca pagina contine 1000 de cuvinte atunci frecventa este de numai 1%.
Exista si alte motoare de cautare care nici nu mai indexeaza cuvintele particulare, datorita frecventei relativ scazute. Īn general, paginile scurte sau cu putine grafice, apar mai bine situate in listele de cautare decat paginile mari, sau cele care contin multe imagini.
In final, nu trebuie sa renuntati la citirea cursiva si corecta a unui titlu sau descrieri Meta numai pentru a le īncarca artificial, folosind  cat mai multe cuvintele cheie. Nu este suficient sa obtineti un loc cat mai bun in lista rezultata, va trebui sa si convingeti vizitatorul sa citeascs situl pe care l-ati creat.
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri