AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
Promovare»  Motoare de cautare»  Optimizarea sitului»  Optimizare on-page

Optimizare "onpage"

Aceasta optimizare Ónseamna de fapt modificari sau adaugari facute la nivel de cod sursa sau continut pagina:
 
Optimizare de functionalitatea sitului

Pagina trebuie sa fie functionabila Ón orice browser, astfel Óncat sa raspunda diferitelor cerinte ale utilizatorilor. Ón al doile rand, pagina trebuie sa fie "pregatita" pentru verificarile si acceptarea de catre robotii motoarelor de cautare, avand un cod sursa valid HTML si ordonat.

Optimizare de cuvinte cheie

Pentru a putea fi gasiti pe motoarele de cautare dupa un cuvant cheie, acestea trebuiesc alese si puse strategic Ón continutul textului - content - si Meta Tag-urile din codul sursa, astfel Ón cat relevanta dintre cele doua, sa aiba ca rezultat un loc favorabil la o cautare pe un motor de cautare.
Optimizare de Meta Tag-uri - aceste elemente pot fi optimizare corespunzator Ón vederea optinerii unui loc profitabil pentru cautarile pe motoare. Aceste elemente pot defini caracteristici ale paginii, cum ar fi: descrierea si autorul paginii, cuvintele cheie specifice, limba Ón care este scris textul, tipul paginii etc.
Optimizare de titlu pagina - un element important, pe langa cele prezentate, este optimizarea titlului de pagina, Ón care se pot introduce cuvinte cheie cu rol de a ajuta pagina respectiva Ón cautarile facute pe motoarele de cautare.
Optimizare de text/continut site - Aceasta din urma trebuie sa aibe o relevanta fata de cuvintele cheie dorite, prin adaugatea Ón Meta Tag-uri. Cuvintele cheie introduse Ón aceste Tag-uri trebuie sa se gaseasca Óntr-un procent reprezentativ, Ón textul/continutul paginilor unui site. Un procent marit, fortat si agresiv de continut, poate declara un site ca facand SPAM.
Optimizare de link-uri - Si acestea pot fi optimizate astfel Óncat sa aduca rezultate pentru cautarile Ón motoarele de cautare.
 
Este indicat sa folositi pentru paginile de detaliere sau care prezinta amanuntit un produs, Ón link-urile respective, cuvinte cheie reprezentative. Astfel veti avea un procent de cuvinte cheie marit fara a risca spam-ul.


La adresa:
http://web-top.ucoz.com/news/2009-03-19-16
am gasit un Plan SEO

"Optimizarea on-site se refera la optimizarea "infrastructurii" website-ului:

1. Tag-ul
2. Meta tag-urile
3. Alt tag-uri pe imagini
4. Formatarea textului (headinguri, bold, italic)
5. Fisierul robots.txt

Tag-ul de titlu e probabil cel mai important de aici, nu doar pentru SEO ci si pentru CTR (click through rate) in SERP (search engine results page). Titlul fiecarei pagini trebuie sa fie diferit, sa nu fie considerat duplicate content, dar sa aiba in el 2-4 keyword-uri. De exemplu, un titlu la pagina in forma:

kw1, kw2 - nume site, descriere cu kw3 in ea

e din pctl meu de vedere cea mai potrivita momentan.

Dintre meta tag-uri, majoritatea sunt pur informative, singurele care conteaza cat de cat sunt meta description si meta keywords. Ce este scris in meta description va aparea sub titlu in SERP si conteaza sa ai si aici unu-doua keyword-uri. Meta keywords nu prea conteaza, cel putin nu la SE-urile importante. Mai mult, competitorii tai pot intra, sa iti vada sursa si sa iti fure cuvintele cheie (cum am zis mai sus, la alegerea kw-urilor)

Headingurile, boldarea si italicizarea textului conteaza mai putin, dar conteaza. Evident, se boldeaza keywordurile, nu altceva  Ideea e ca motorul de cautare vede markup-ul cum ca un cuvant e boldat, deci decide ca e mai important decat restul din pagina si s-ar putea sa fie keyword.

Robots.txt e un fisier in root-ul site-ului din care poti controla cum indexeaza crawlerii SE-urilor site-ul tau. Poti sa le zici sa nu indexeze anumite pagini cu atributul no-index sau sa nu transfere din autoritatea site-ului (pagerank de exemplu) cu no-follow. Cu robots.txt si cu ceva internal linking, iti poti controla PageRank-ul total de pe site si sa il focalizezi in doar cateva pagini importante."
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri