AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
Promovare»  Motoare de cautare»  Istoric

Istoric


 
Motoarele de cautare au aparut in jurul anului 1990 cand Alan Emtage, un student la universitatea McGill din Montreal, a creat o unealta de cautare numita "Archie". Scopul era de a cauta prin informatiile de pe serverele FTP . Īn timp ce fisierele de pe aceste servere erau disponibile oricui, nu te puteai folosi de ele decat daca stiai adresa exacta a serverului si denumirea exacta a fisierului respectiv. Archie cauta aceste baze de date si aduna listele cu fisiere pentru fiecare server īn parte. Facand asta, folosea ceea ce se numea potrivire de expresie care folosea caractere si bucati de fraze pentru a aduce utilizatorii la adresa serverului pe care era fisierul gazduit.

Archie poate parea acum o metoda antica de cautare īn baza de date, dar crearea sa a dus la un start frenetic īn cursa motorului de cautare perfect. Cum publicul a devenit din ce īn ce mai constient de noul World Wide Web, nevoia pentru o unealta de cautare web a devenit imediat vizibila. A fost introdus conceptul de spidering prin care roboti software au inceput sa indexeze web-ul urmarind link-urile de la un site la altul, salvand tot textul din fiecare website īntr-o baza de date pentru cautari.

 In 1994 si 1995 au aparut trei motoare de cautare importante - AltaVista, Lycos si WebCrawler - promitand baze de date cat mai mari cu sit-uri, si utilizare la folosire. Yahoo! a aparut cam tot īn aceasi perioada, īnsa Yahoo! nu e un motor de cautare. Yahoo! este un director organizat si sustinut de editori. Cu timpul Yahoo! a facut parteneriate cu cateva motoare de cautare importante ca Inktomi.
Astazi, motoarele de cautare se afla īntr-o intensa competitie. In momentul actual exista pe internet cateva sute de motoare de cautare, din care numai cateva "majore".

Acest mic grup de motoare de cautare este "responsabil" pentru mai mult de 90% din toate cautarile de pe internet.
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri