AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 

Link-uri


1. Prezenta caracterului "?" in linkuri  
   --> Mesajul pe scurt: "Google va indexa doar prima pagina a site-urilor cu simbolul "?" in URL."
   --> Descriere pe larg: "Desi pana acum paginile dinamice nu au prea fost indexate sau nu au fost indexate cu succes, ei bine, datorita afluxului tot mai mare al acestei tehnologii web, Google indexeaza de ceva timp si aceste site-uri (PHP, ASP, JSP, CGI, etc...). Totusi, trebuie tinut cont de faptul ca spiderul motorului nu va explora decat pe primul nivel de adancime aceste site-uri."

   2. Absenta cuvintelor cheie in URL-ul site-ului
   --> Mesajul pe scurt: "Numele de domeniu ar trebui sa includa cel putin un cuvant cheie relativ la tematica si obiectivele site-ului."
   --> Descriere pe larg: "Numele de domeniu (mai precis adresa de web a site-ului) ar trebui sa includa cel putin un cuvant cheie relativ la (si relevant pentru) tematica si obiectivele site-ului. De exemplu, daca o expresie cheie reprezentativa pentru tematica site-ului este, sa zicem, "terapii-naturiste", atunci adresa URL a site-ului ar trebui sa fie pe cat posibil "www.terapii-naturiste.com". Important: tine cont de aceasta separare a cuvintelor cheie printr-o cratima: "-" (si nu underscore: "_"). Neutilizand cratima, Google ca si oricare alt motor de cautare de altfel, ar putea sa nu recunoasca respectiva combinatie de cuvinte ca si expresie cheie. Multe motoare de cautare gasesc relevante pentru site, cuvintele si expresiile cheie utilizate in plus si in denumirea fisierelor HTML."

3. Absenta cuvintelor cheie in URL-ul paginii
   --> Mesajul pe scurt: "Numele paginii (fisierului HTML) ar trebui sa includa cel putin un cuvant cheie relativ la tematica si obiectivele site-ului."
   --> Descriere pe larg: "Numele fisierului HTML reprezentand pagina curenta ar trebui sa includa cel putin un cuvant sau o expresie cheie relativa la (si relevanta pentru) tematica si obiectivele site-ului. De exemplu, daca o expresie cheie reprezentativa pentru pagina respectiva este, sa zicem, "afaceri pe net", atunci pagina fisier HTML ar trebui intitulata "afaceri-pe-net.html". Important: tine cont de aceasta separare a cuvintelor cheie printr-o cratima (si nu underscore). Neutilizand cratima, Google, ca si oricare alt motor de cautare de altfel, ar putea sa nu recunoasca respectiva combinatie de cuvinte ca si expresie cheie. Multe motoare de cautare gasesc relevante pentru site cuvintele sau expresiile cheie utilizate atat in denumirea ca atare a fisierelor html cat si in adresa de web a site-ului (cea de baza)."

 4. Densitatea de cuvinte cheie in textul asociat linkurilor din pagina  
   --> Mesajul pe scurt: "Cuvintele cheie selectate constituie un procent de ... % din textul asociat linkurilor din pagina curenta."
   --> Descriere pe larg: "Este important ca textul descriptiv ce insoteste in mod vizibil linkul, sa fie cat mai sugestiv si totodata cat mai bogat in cuvinte si expresii cheie relative la paginile din si catre care se face trimitere. Ar trebui ca densitatea totala de cuvinte cheie in textele linkurilor din pagina sa fie de cel putin 10%. In mod normal, fiecare link ar trebui descris cu cel putin un cuvant cheie daca nu cu mai multe sau utilizand in intregime expresii cheie (evident, nu rupte de context).

Dar nu uita celalalt aspect important al problemei: toate linkurile folosite trebuie sa pointeze catre pagini din site sau catre alte site-uri inrudite ca tematica si subiect cu site-ul propriu si pagina in cauza. Majoritatea motoarelor de cautare, dar mai ales Google, confera o mare importanta cuvintelor cheie gasite ca facand parte din textul linkurilor, acordand astfel o mai buna relevanta site-ului vizavi de tematica respectiva. De asemenea, extrem de important este sa ai grija ca site-urile din exterior care pointeaza catre paginile site-ului propriu sa pointeze utilizand un link text imbogatit cu cuvinte cheie, nu un simplu link plasat pe un text oarecare de genul "Detalii Aici" sau pe un fisier grafic obscur."

5. Prezenta linkurilor invizibile
   --> Mesajul pe scurt: "Utilizarea atributului VISIBILITY cu valoarea Hidden pentru linkuri poate fi considerata SPAM."
   --> Descriere pe larg: "A utiliza atributul VISIBILITY cu valoarea Hidden atat in ceea ce priveste linkurile cat si orice alt text din corpul documentului, poate atrage de la sine penalizarea paginii, fiind considerata o posibila tentativa de spam. A se evita utilizarea acestui atribut. Foloseste linkuri vizibile imogatite cu cuvinte cheie."

6. URL-uri ale unor linkuri din pagina nu contin cuvinte cheie 
   --> Mesajul pe scurt: "Incearca sa folosesti cuvinte cheie in cadrul tuturor URL-urilor din pagina."
   --> Descriere pe larg: "Fie ca pointezi catre site-uri sau pagini externe care nu contin cuvinte cheie in URL, fie ca pointezi catre pagini din interiorul site-ului care sunt sau nu denumite (ca fisere) dupa cuvintele cheie desemnate ca reprezentative, va trebui sa adaugi pe cat posibil expresii si cuvinte cheie in textele pe care sunt definite URL-urile din pagina.

Motoarele de cautare, mai ales Google, apreciaza paginile bine focalizate asupra unei teme (la general) si unui subiect component (in particular), din care gasesc, urmarind linkurile existente, alte pagini bine focalizate asupra aceleliasi teme in general si asupra unui subiect inrudit (daca nu acelasi), in particular. O modalitate de a determina daca site-ul se vrea in mod riguros reprezentativ pentru o anumita tematica, este de a analiza continutul paginii, URL-urile din pagina, textele componente ale URL-urilor si continutul paginilor catre care se pointeaza. De aceea este de dorit ca atat textul URL-ului ce poineaza, cat si pagina catre care se pointeaza (interna sau externa), sa contina cuvinte si expresii cheie reprezentative pentru tematica in cauza. Folosirea cuvintelor cheie in URL-uri da o nota mai mult decat buna in clasamente."
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri