AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 

Imagini


1. Lipsa atributului descriptiv ALT
   --> Mesajul pe scurt: "Nu trebuie omis atributul descriptiv ALT in cadrul tagurilor: IMG, AREA, APPLET sau INPUT."
   --> Descriere pe larg: "Google ia in considerare textul descriptiv care insoteste o imagine, specificat in cod HTML, cu ajutorul atributului ALT din cadrul tagului IMG (la fel pentru AREA, APPLET, INPUT). Ar trebui deci incluse cateva cuvinte si expresii cheie in interiorul acestor atribute care sa insoteasca imagini sugestive din site (nu o bara sau un background, ci un buton sau o imagine a produsului). Acest text descriptiv asociat anumitor imagini este afisabil in browser cu atat mai mult celor care navigheaza cu optiunea de afisare a imaginilor dezafectata.

De aceea, expresiile cheie utilizate vor descrie totodata elementele grafice carora le sunt asociate, nu vor constitui pur si simplu o expresie cheie aleatoare. Asadar, daca se poate gasi o cale de a descrie riguros o imagine si totodata de a utiliza cuvinte si expresii cheie in cadrul acestei descrieri, atunci utilizarea atributului ALT este binevenita. Insa niciodata nu ar trebui folosita aceasta optiune pentru a adauga in plus cuvinte si expresii cheie unele dupa altele, fara noima.

Nu repeta cuvintele cheie folosindu-le de mai multe ori in cadrul aceluiasi tag IMG sau de prea multe ori in taguri diferite. Folosirea in mod rational a acestui atribut descriptiv poate aduce un plus in clasamente. Folosirea in incercarea de a SPAM-ui motorul nu va avea prea mari sanse de reusita pe termen mediu si lung."

2. Lipsa cuvintelor cheie din atributul ALT
   --> Mesajul pe scurt: "Incearca o utilizare rationala de cat mai multe cuvinte cheie in descrierea ALT."
   --> Descriere pe larg: "Google tine cont de textul din cadrul atributului ALT insotind unul din tagurile IMG, APPLET, AREA, INPUT atunci cand stabileste relevanta paginii. Ar trebui deci incluse cateva cuvinte si expresii cheie in interiorul acestui atribut care insoteste de regula imagini si nu numai. Nu uita totodata ca rolul acestui tag este si acela de a oferi un text descriptiv asociat imaginii, afisabil in browser pentru cei care navigheaza cu optiunea de afisare a imaginilor dezafectata. De aceea, expresiile cheie utilizate vor trebui sa descrie in acelasi timp elementele grafice carora le sunt asociate, nu doar pur si simplu sa constituie o prezenta aleatoare. Asadar, daca se poate gasi o cale de a descrie riguros o imagine si totodata de a utiliza cuvinte si expresii cheie in cadrul acestei descrieri, atunci utilizarea atributului ALT este binevenita. Insa niciodata nu ar trebui folosita aceasta optiune pentru a adauga in plus cuvinte si expresii cheie fara un sens anume. Nu repeta cuvintele cheie, folosindu-le de mai multe ori in cadrul aceluiasi tag IMG sau de prea multe ori in taguri diferite. Folosirea in mod rational a acestui atribut descriptiv poate aduce un plus de relevanta in clasamente. Folosirea in incercarea de a SPAM-ui motorul nu va avea prea mari sanse de reusita pe termen mediu si lung."

3. Prezenta cuvintelor cheie in numele fiserelor grafice 
   --> Mesajul pe scurt: "Denumeste fisierele imagine utilizand cuvinte cheie."
   --> Descriere pe larg: "Ia in considerare posibilitatea de a obtine inca un mic procent de relevanta a site-ului dupa cautarile vizate, numind fisierele de imagine dupa cuvintele si expresiile cheie tinta. De exemplu, daca imaginea se numeste "img295.gif", ar trebui modificat acest nume in ceva de genul: "expresie-cheie.gif".

4. Prezenta atributelor WIDTH si HEIGHT cu valoare mica sau 1
   --> Mesajul pe scurt: "Folosirea atributelor WIDTH si HEIGHT pentru a defini dimensiuni inacceptabil de mici ale imaginilor poate fi considerata SPAM"
   --> Descriere pe larg: "Folosirea atributelor WIDTH si HEIGHT la valori mici sau chiar 1 poate fi considerata SPAM. Acest lucru deoarece motoarele iau in calcul posibilitatea existentei unor linkuri asociate acestor imagini, care, fiind extrem de mici, figureaza ca linkuri ascunse, destinate exclusiv spider-ului motorului pentru o mai buna clasare a paginii in index si in nici un caz destinate in vreun fel vizitatorului.

 In loc de a utiliza linkuri ascunse, incearca sa adaugi linkuri vizibile in toate paginile importante ale site-ului, legand astfel pe cat posibil in mod vizibil paginile unele de altele. Implementarea unei astfel de solutii poate fi elegant realizata sub forma de pagina tip Harta Site-ului, Cuprins sau Ghidul Site-ului, care apoi sa fie referita partial sau integral in fiecare pagina a site-ului. Multe motoare de cautare tind sa acorde o relevanta mai mare acelor pagini pe care le descopera pe cont propriu prin intermediul linkurilor si nu prin formulare de genul AddUrl, de indexare explicita."

5. Utilizarea hartilor de imagini 
   --> Mesajul pe scurt: "Folosirea unei harti de imagini trebuie dublata si de linkuri HTML veritabile."
   --> Descriere pe larg: "A fost utilizata o harta de imagini? Motoarele de cautare nu sunt capabile sa citeasca si sa indexeze hatile de imagini, de aceea trebuie avuta in vedere si folosirea linkurilor HTML (pe langa linkurile hartii de imagini), pentru trimiterile catre celelalte pagini importante ale site-ului."

6. Prezenta imaginilor inaintea textului din corpul documentului
   --> Mesajul pe scurt: "Plaseaza fisierele imagine pe cat posibil dupa primele randuri de text in codul HTML".
   --> Mesajul pe scurt: "Fisiere imagine apar in cod la inceputul codului HTML, inaintea textului propriuzis din BODY. Cat de jos in HTML este textul din corpul documentului? Ca si scripturile Java si alte scripturi care pot crea probleme in clasamente deoarece imping textul continand cuvinte cheie tot mai aproape de finalul documentului, si imaginile ar trebui pe cat posibil asezate cat mai jos in cod, urmand pe cat posibil textului imbogatit cu expresii si cuvinte cheie si, de asemenea, linkurile din pagina. Tinand cont de aceste observatii, ar trebui sa muti pe cat posibil fisierele script si de imagine spre finalul documentului html."
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri