AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
Promovare»  Motoare de cautare»  Google»  Reguli de optimizare»  Corpul documentului

BODY

1. Prezenta cuvintelor cheie in prima parte a textului
   --> Mesajul pe scurt: "Incepe textul din corpul documentului cu o fraza cheie."
   --> Descriere pe larg: "Incearca sa folosesti expresii imbogatite cu cuvinte cheie cat mai aproape de inceputul tagului BODY, de asemenea aploximativ la mijlocul corpului documentului si, nu in ultimul rand, spre final acestuia. Acest lucru indica motorului de cautare ca pagina respectiva este foarte relevanta pentru cuvantul cheie in cauza. De asemenea, din moment ce Google poate extrage o bucata de text din primele linii ale corpului documentului, folosind-o apoi ca descriere in listing, verifica atent textul de inceput al documentului pentru a constata daca se preteaza ca relevant pe post de descriere generica a site-ului. Google este un motor de cautare tematic, deci va trebui sa te asiguri ca fiecare pagina a site-ului va indica o tema centrala, comuna intregului site web. Utilizeaza de asemenea multe linkuri interne si externe. Ai grija sa inscrii site-ul in ODP pentru a primi, odata acceptat in director, un link ODP (DMOZ), extrem de influent in ranking-ul paginii in motor." 

2. Prezenta textului de foarte mici dimensiuni
   --> Mesajul pe scurt: "Utilizarea textului de mici dimensiuni poate fi considerata SPAM. Marimea de siguranta este cel putin 3 ()."
   --> Descriere pe larg: "Google considera prezenta textului de mici dimensiuni si imbogatit cu cuvinte cheie posibil SPAM. Foloseste text cu dimensiune mai mare sau cel putin egala cu 3. Bineinteles, e posibil ca textul de mici dimensiuni sa nu fie decat o nota de copyright sau o adresa de contact, situata la sfarsitul paginii. Daca este asa, atunci nu vor exista probleme."

3. Text de acceeiasi culoare cu fundalul
   --> Mesajul pe scurt: "Textul "camuflat" este considerat SPAM."
   --> Descriere pe larg: "Multe motoare de cautare considera textul de aploximativ aceeasi culoare cu fundalul ca fiind SPAM. Asigura-te ca cele doua culori difera intre ele in codul numeric cu cel putin 10 unitati."

4. Absenta cuvintelor cheie in tabele
   --> Mesajul pe scurt: "Incearca sa folosesti cuvinte cheie in una sau mai multe celule ale tabelelor din pagina."
   --> Descriere pe larg: "Tabelele pot impinge cuvinte cheie importante departe de inceputul paginii. In codul sursa HTML, celula din stanga a tabelului apare inaintea celulei din centru. Daca tabelul constituie insasi layout-ul, celula din stanga e posibil sa contina butoanele de navigare pe site, pe cand celula din centru avand o proeminenta mai mica in codul HTML, de cele mai multe ori va contine textul propriuzis, mai exact continutul. Solutia? Daca navigarea este in partea stanga, se pot utiliza cuvinte cheie in linkurile de navigare, eventual urmate de note explicative de text. Poti de asemenea lua in considerare posibilitatea plasarii sistemului de meniuri si navigare in partea dreapta a paginii, acest lucru reflectandu-se imediat in codul HTML."

5. Absenta cuvintelor cheie in corpul documentului
   --> Mesajul pe scurt: "Trebuie sa folosesti cat mai multe cuvinte si expresii cheie in corpul documentului."
   --> Descriere pe larg: "Urmareste in permanenta ca in corpul documentului sa plasezi cat mai mult text imbogatit cu expresii cheie relative la tema centrala a site-ului si mai ales a paginii. De asemenea, ai grija ca densitatea de cuvinte cheie sa se incadreze intre limitele minima si maxima admise pentru motorul vizat (pentru Google 1-15%). In acest sens, verifica site-urile listate printre primele in cautarile dupa cuvintele si expresiile cheie vizate, stabileste densitatea de cuvinte cheie a paginilor, apoi urmareste pe cat posibil obtinerea unei cifre oarecum asemanatoare in ceea ce priveste densitatea de cuvinte cheie din textul pagini proprii."

6. Absenta cuvintelor cheie in tagurile Header
   --> Mesajul pe scurt: "Adauga cuvinte cheie in tagurile Header: H1, H2, etc..."
   --> Descriere pe larg: "Google acorda o relevanta mare textului si cuvintelor cheie gasite ca facand parte din taguri header. Incearca sa folosesti pe cat posibil cuvinte cheie la inceputul unor taguri Header, precum: H1 si H2."

7. Absenta tagurilor Header
   --> Mesajul pe scurt: "Foloseste unul sau mai multe taguri Header: H1, H2, etc..."
   --> Descriere pe larg: "Google acorda o relevanta mare textului si cuvintelor cheie gasite ca facand parte din taguri header. Incearca sa folosesti taguri header cat mai multe si pe cat posibil sa plasezi cuvinte cheie catre inceputul acestora."

8. Densitate de cuvinte cheie prea mare 
   --> Mesajul pe scurt: "Incearca sa diminuezi densitatea de cuvinte cheie."
   --> Descriere pe larg: "Google pare ca prefera o densitate de cuvinte cheie in textul (vizibil in pagina) din corpul documentului, sub 15%. Incearca sa obtii o densitate de cuvinte cheie in jurul valorilor 3-10%, pentru o plasare mai buna in clasamente. Oricum, este recomandabil sa analizezi densitatea de cuvinte cheie a paginilor apartinand site-urilor concurente plasate pe primele locuri in cautarea dupa termenii vizati. Apoi vei ajusta densitatea de cuvinte din pagina proprie in acord cu densitatea de cuvinte din site-urile (paginile) de top." 

9. Densitatea de cuvinte cheie prea mica
   --> Mesajul pe scurt: "Densitatea cuvintelor cheie in corpul documentului este scazuta."
   --> Descriere pe larg: "Pentru ca pagina sa acceada catre primele locuri in clasamente, va trebui, printre altele, sa ai grija sa plasezi mai multe cuvinte si expresii cheie in corpul documentului. Imbunatateste prezenta cuvintelor si expresiilor cheie pana la o densitate de minim 2-3% fata de totalitatea cuvintelor din textul vizibil din corpul documentului. Optim ar fi in jur de 6-8%. Oricum, cel mai bun lucru este sa analizezi densitatea de cuvinte cheie a site-urilor concurente plasate pe primele locuri in cautarea dupa termenii vizati. Apoi vei ajusta densitatea de cuvinte din pagina proprie in acord cu densitatea de cuvinte cheie din site-urile (paginile) fruntase."

10. Repetarea cuvintelor in corpul documentului
    --> Mesajul pe scurt: "Repetarea cuvintelor cheie unul dupa altul la indigo poate fi considerata spam."
    --> Descriere pe larg: "Ai repetat un cuvant de mai multe ori? Repetarea cuvintelor poate fi considerata spam. Revizuieste textul si asigura-te ca nu repeti iar si iar un acelasi cuvant, oricare ar fi acesta."

11. Numarul de cuvinte din corpul documentului > max
    --> Mesajul pe scurt: "In Google, textul din corpul documentului ar trebui sa aiba mai putin de 500-600 de cuvinte si mai mult de 150."
    --> Descriere pe larg: "Daca au fost depistate prea multe cuvinte in corpul documentului va trebui sa mai stergi din text sau sa imparti pagina in mai multe pagini."

12. Numarul de cuvinte din corpul documentului < min
    --> Mesajul pe scurt: "In Google, textul din corpul documentului ar trebui sa aiba mai putin de 500-600 de cuvinte si mai mult de 150."
    --> Descriere pe larg: "Daca au fost depistate prea putine cuvinte in corpul documentului va trebui sa mai adaugi text sau sa unifici mai multe pagini intr-una."

13. Prezenta textului invizibil
    --> Mesajul pe scurt: "Utilizarea atributului VISIBILITY cu valoarea Hidden poate fi considerata SPAM. De asemenea prezenta atributului DISPLAY cu valoarea None."
    --> Descriere pe larg: "A utiliza atributul VISIBILITY cu valoarea Hidden sau DISPLAY cu valoarea None atat in ceea ce priveste textul obisnuit, cat si pentru Headere, Linkuri, sau orice altceva, poate atrage de la sine penalizarea paginii, practica fiind considerata o posibila tentativa de spam.

A se evita pe cat posibil utilizarea acestor atribute, exceptand, evident, cazurile consacrate, cum ar fi, de exemplu, utilizarea VISIBILITY="Hidden" in asociere cu tagul INPUT, in situatia formularelor online de trimitere date utilizator la server cu confirmare de trimitere.
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri