AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
Promovare»  Motoare de cautare»  Google

Google

"Google a cunoscut, doar in cativa ani, un succes fenomenal.
Lansat ca un simplu motor in faza de testare, in septembrie 1998, de doi studenti de la Universitatea Stanford, Larry Page si Sergey Brin, motorul de cautare isi inaugura versiunea sa comerciala un an mai tarziu. Google primeste in fiecare zi circa 130 de milioane de cereri din toata lumea... deoarece el nu este un motor de cautare ca toate celelalte.

Chiar daca se bazeaza pe cautarea cuvintelor cheie, clasate in functie de numar si de site-urile de origine, Google nu merge pe principiul ca site-urile respective sa plateasca pentru a fi afisate in capul listei. Sistemul "page rank", inventat de cei doi studenti, reprezinta popularitatea paginilor.

O alta particularitate a sa este de ordin strategic: in timp ce alte motoare sunt invadate de zeci de bannere publicitare, pe Google, publicitatea se limiteaza doar la cateva link-uri hypertext discrete, care apar pe ecran doar daca sunt in raport cu informatiile cautate. "

La adresa:
http://er.adrianmoisei.com/internet/Cautarea_informatiilor_pe_InternetII.html
veti gasi si alte informatii despre motoarele de cautare.

În fiecare zi se fac cu ajutorul lui Google ( http://www.google.com/ ) peste 100 de milioane de cautari în cele 1,3 miliarde de pagini aflate în indexul acestui motor. În baza de date a acestui motor exista informatii specifice, ca de exemplu: cotele actiunilor la bursa, definitii din dictionare, harti etc. De asemenea, se pot face cautari in 26 de limbi si traduceri ale documentelor. Dispune de un program de spelling, care atentioneaza utilizatorul asupra eventualelor greseli de tipar ale cuvintelor dupa care se face cautarea.

Performantele lui Google se bazeaza pe o tehnologie de cautare avansata (numita Page Rank) , care implica o serie de calcule simultane dezvoltate pe baza unei metode prin care se tine pasul cu expansiunea Internetului. Aceasta tehnologie determina importanta unei pagini web, prin interpretarea unui link de la pagina A la pagina B ca un “vot” al paginii A pentru pagina B. Google analizeaza fonturile, subdiviziunile, pozitia termenilor în pagina si chiar continutul paginilor vecine.

90% dintre vizitatorii siturilor mele vin de pe Google. Asadar, trebuie acordata o atentie foarte mare acestui motor de cautare.

In paginile urmatoare va prezint cateva reguli de optimizare pagini web pentru Google

La dresa de mai jos, vei gasi un cadou excelent pentru toti cei interesati de optimizarea motoarelor de cautare si in special de Google PageRank.
In aceasta carte electronica Radu Ciocan dezvaluie informatii importante despre:

  •  pozitionarea paginiilor in Google
  • ce este PageRank si la ce foloseste?
  • cum poti vedea PageRank-ul?
  • cat de important este PageRank-ul si cum il poti imbunatati?

    Eu personal am gasit aceste informatii ca fiind folositoare si de aceea o recomand tuturor.
    Merita sa descarci mai ales ca este cadou.

http://www.eldoradoaneten.go.ro/ajandek/ebook-gratuit.pdf
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri