AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
Promovare»  Motoare de cautare»  Elemente principale

Elemente principale

Orice motor de cautare are trei elemente majore .

1. Primul este robotul , care mai este numit paianjen sau vierme ( robot , spider sau crawler , in limba engleza ) .Robotul este un program care viziteaza paginile web , le citeste si apoi urmareste legaturile catre alte pagini .
Dar multe dintre paginile vizitate isi pot modifica dupa un anumit timp continutul , se pot adauga noi legaturi , iar unele pagini pot disparea definitiv .
De aceea robotii se intorc dupa un anumit interval de timp , de obicei o luna sau doua , si viziteaza din nou situl , cautand eventualele schimbari care au fost facute .
Aceste programe au o capacitate extraordinara de a citi si de a prelucra date .
Astfel , conform declaratiilor producatorilor , robotii rapizi de la Altavista au capacitatea de a citi 1 GB de text pe secunda , respectiv 3 milioane de pagini web pe zi .

2. Tot ceea ce gaseste robotul ( cuvinte cheie , portiuni de text din paginile vizitate , etc. ) sunt trecute in al doilea element al motorului de cautare , numit index sau catalog .
Acesta este ca o baza de date imensa in care se afla informatii despre fiecare pagina web gasite de robot .Aceasta pagina apare in catalog ca o noua inregistrare , care va contine titlul si adresa paginii respective , cuvintele cheie folosite , legaturile catre alte pagini , precum si portiuni din text , care insa pot fi diferite de la un motor de cautare la altul .
Daca robotul gaseste schimbari intr-o pagina web , atunci indexul este actualizat cu noile informatii .
Uneori , poate trece mai mult timp pana cand paginile noi sau modificate gasite de robot la o noua cautare sa fie adaugate la index . Deci o pagina web poate sa fie vizitata de robot , dar este posibil ca ea sa nu fie inca " indexata " .In acest caz , pagina nu este disponibila la o eventuala cautare .

3. Al treilea element esential este software-ul de cautare , un program care permite cautarea printre milioanele de pagini inregistrate in index precum si afisarea rezultatului sub forma unei liste de legaturi , in ordinea pe care el o considera cea mai relevanta .

 
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri