AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
Promovare»  Motoare de cautare

Motoare de cautare

In prezent, se poate considera ca Internetul reprezinta o biblioteca uriasa īn care se gasesc informatii diverse si actualizate din aproape toate domeniile activitatii umane.
Cautarea unei anumite informatii, mai mult sau mai putin specializata, printre sutele de milioane de pagini web existente la ora actuala, ar fi o sarcina aproape imposibila fara existenta unor instrumente de cautare.
De asemenea, pentru a putea sa promovati īn conditii optime situl web, pentru ca acesta sa fie vizitat de un numar cat mai mare de cititori interesati, trebuie sa cunoasteti cum sa folositi eficient aceste mecanisme de cautare.

Motoarele de cautare indexeaza milioanele de pagini de pe World Wide Web.
Īn momentul īn care cauti un cuvant sau o fraza, motorul de cautare scaneaza īntreaga baza de date unde sunt listate paginile indexate īn prealabil, si "trimite" ca rezultat o lista cu paginile considerate cele mai relevante cautarii respective.
Numarul de pagini rezultate si relevanta acestora depind numai de posibilitatile motorului de cautare folosit.

Din moment ce motoarele de cautare sunt gratuite si disponibile oricui, apare intrebarea: ce le mentine īn viata din punct de vedere financiar?
Raspunsul la aceasta intrebare reprezinta cheia intelegerii motivatiilor lor si te poate ajuta sa intelegi cum sa ajungi īn top la anumite cautari. Nu este surprinzator, dar motoarele de cautare vor trafic.

Model de venit

Modelul lor de venit este similar cu cel al ziarelor si revistelor tiparite.
Exact cum revistele fac bani din advertising, asa fac si motoarele de cautare. Pentru reviste, un mai mare numar de cititori īnseamna mai multi bani luati pe reclame. Acelasi lucru se īntampla si īn cazul motoarelor de cautare. Pentru a face cat mai multi bani este nevoie de un numar cat mai mare de utilizatori.
Pentru a atrage utilizatori, īn afara de reclamele normale ca la orice produs de pe piata, trebuie sa reuseasca sa faca utilizatorii sa se intoarca si sa īl foloseasca pentru orice cautare. Pentru a reusi acest lucru trebuie sa ofere servicii de cautare de calitate, rezultate cat mai exacte si relevante.

Motoarele de cautare concureaza pentru a dezvolta cele mai bune formule sau algoritmi, pentru evaluarea relevantei paginilor web īn concordanta cu frazele sau cuvintele cheie cautate de utilizatori. Acesti algoritmi sunt īn continua schimbare pentru ca motoarele de cautare sunt īn continua incercare de a-si imbunatati produsele pentru a oferi utilizatorilor sai rezultate cat mai bune la cautari.

Iata ce vom vedea in paginile urmatoare:

Istoric
Cautarea informatiei
Elementele m.c.
Relevanta paginii

  • Titlu
  • Descrierea
  • Cuvinte cheie
  • Continut

Optimizare Onpage
Optimizare Offpage

Google

Reguli de optimizare

  • Titlu
  • Meta taguri
  • Body
  • Imagini
  • Linkuri
  • Diverse

Directoare

Introducere directoare
Inscrierea in directoare
YAHOO!
Directoare straine
Directoare romanesti

 
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri