AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
Promovare»  Mass-media»  Presa»  Scrie un articol


Scrieti un articol despre produsul vostru


Paşii pentru documentarea şi scrierea unui articol pe care să îl predaţi unor publicaţii sunt:

a. Alegeţi-vă o temă pentru articolul vostru. Folosiţi-vă de bene­ficiile pe care le-aţi definit în reclama de 30 de secunde sau de o întrebare pusă frecvent (de exemplu, întrebarea pe care clienţii voştri o pun cel mai des) ca temă.

 De exemplu, dacă produsul vostru este unul de make-up natural, aţi putea scrie despre faptul că produsul, fiind creat pe bază de ingrediente naturale, elimină nevoia testării pe animale

Sau aţi putea să răspundeţi la întrebarea:

Cum putem opri uciderea anima­lelor reuşind să testăm în acelaşi timp siguranţa cosmeticelor?”

b. Alegeţi o publicaţie naţională care să scrie şi să se raporteze la un produs asemănător celui pe care îl creaţi voi. Alegeţi publicaţiile pe care le consideraţi a fi potrivite cu beneficiile pe care produsul vostru le oferă.

c. Căutaţi articole despre produse similare şi care au fost publicate în ultimul an. Faceti o documentare rapidă prin biblioteci, pe baza publicaţiilor alese. Verificaţi site-ul de In­ternet al publicaţiilor respective. Dacă publicaţiile menţin arhiva pe Internet, puteţi revizui foarte rapid şi foarte uşor articolele mai vechi. Atunci când găsiţi noi articole, printaţi-le pentru a le putea analiza mai târziu.

d. Pe spatele fiecărui articol, scrieţi numele publicaţiei şi data la care articolul a apărut, secţiunea în care articolul a fost publicat (de exemplu, Monden), numele reporterului şi tema articolului. În unele articole mai scurte nu se precizează şi numele reporterului; în acest caz, notaţi numele redactorului.

e. Verificaţi să vedeţi dacă reporterul lucrează pentru revista respectivă sau este un liber profesionist. Majoritatea revistelor folosesc liber profesionişti pentru cele mai multe articole. Re­dactorii sunt responsabili pentru atribuirea de articole reporterilor sau vor desemna reporteri pentru a scrie un articol complet pe baza unei idei pe care reporterul i-a propus-o re­dactorului. Ar fi de dorit să contactaţi atât reporterul, cât şi editorul, dacă reuşiţi.

O secţiune la începutul publicaţiei prezintă toate departamentele publicaţiilor.
Dacă numele reporterului este trecut ca fiind un scriitor dintr-un anumit departament, înseamnă că lucrează pentru publicaţia respectivă.
Dacă numele lui nu este trecut (sau apare ca fiind colaborator), publicaţia ar putea accepta articole şi din afara (ale liber profesioniştilor) surselor secţiunii unde articolul era încadrat.

f. Notaţi teme comune din publicaţie. Produsul vostru se aplică pe vreuna dintre temele acestea? Răspunde la unele dintre întrebările pe care articolele trecute le-au ridicat? Dacă da, notaţi tema sau întrebarea respectivă şi definiţi modul în care produsul vostru va veni în ajutorul acestora.

De exemplu, arti­colele pe care le-aţi adunat vorbesc despre faptul că animalele sunt mai deştepte decât credem noi şi ar trebui protejate.

Dacă produsul vostru are legătură cu tema respectivă, publicaţia va fi mai interesată să vă folosească povestea.
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri