AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
Promovare»  Mass-media»  Presa»  Comunicate media


Comunicate media

 Un comunicat de presă este o descriere de o pagină a pro­dusului vostru, redactat ca un articol de ziar, în care se comunică aspectele sale unice. Unii oameni denumesc acest lucru ca fiind un comunicat de presă. Eu însă prefer să-l numesc „comunicat media” deoarece „media” acoperă televiziunea, radioul şi presa scrisă; cuvântul presă nu acoperă decât presa scrisă.

Scrisoarea de informare, Internetul, ziarele, radioul şi tele­viziunea sunt într-o continuă căutare de posibile poveşti. Comu­nicatul vostru media ar trebui să fie bine scris, deoarece ziarele mai mici ar putea să îl publice fără ca editorul să mai schimbe ceva la el.

Chiar acum puteţi redacta un comunicat care să se concentreze asupra lansării acestuia. În viitor comunicatele se pot apleca şi asupra felului în care produsul vostru a ajutat unul dintre clienţi sau asupra felului în care acesta face parte din noile tendinţe. Orice aţi scrie, întotdeauna promovaţi be­neficiile unice ale produsului spunând o poveste simplă, dar captivantă.
 

Câteva sfaturi folositoare la realizarea unui comunicat media:

  • Gândiţi ca un reporter şi prezentaţi-vă povestea ca fiind unică. Folosiţi teme sau răspundeţi la orice întrebare pe care reporterul o foloseşte în articolul său ca fundament pentru comunicatul media. Ar fi indicat să folosiţi unele expresii sau cuvinte favorite ale reporterului, unele care ies în evidenţă sau care îi imită stilul.
  • Dacă aveţi probleme atunci când încercaţi să vă scrieţi co­municatul media, aţi putea să folosiţi una dintre întrebările pe care oamenii le pun întotdeauna în legătură cu afacerea voastră.
  • Dacă aceştia au vreo întrebare, şi cititorii ziarului ar putea avea aceeaşi nelămurire. Întrebarea ar putea fi pusă chiar ca un extraordinar titlu al comunicatului media. Scrieţi-vă povestea pentru un public cât mai larg, concentrându-vă pe tendinţele momentului (de exemplu, oamenii au din ce în ce mai puţin timp pentru a găti) şi alcătuind o listă cu alte produse binecunoscute care fac parte deja din tendinţe.
  • Folosiţi fapte. Un comunicat media trebuie scris din punctul de vedere al faptelor şi nu al vorbelor. Nu ar trebui să fie o reclamă pentru produsul vostru, aşa că nu folosiţi nici un fel de epitete sau adjective pompoase. Folosiţi adjective des­criptive, dar obiective, cum ar fi „primul produs care...” sau „bijuterii de argint strălucitor”.
  • Furnizaţi exemple ale unor clienţi de primă mână pentru ca oamenii să se raporteze mai uşor la el. Aţi putea chiar să adăugaţi un citat de la unul dintre clienţii mulţumiţi, pentru ca persoanele care citesc să se vizualizeze folosind produsul respectiv.

 

Reînnoiţi-vă comunicatul media pe măsură ce afacerea se dezvoltă

Ţineţi-vă comunicatul media în pas cu noile tendinţe. Schimbaţi-l atunci când descoperiţi noi utilizări ale produsului vostru sau când vă alăturaţi unei alte organizaţii, sau obţineţi poveşti interesante de la clienţi. Continuaţi să vă trimiteţi comunicatul media reporterilor pe măsură ce îl descoperiţi.

Dacă există vreo schimbare semnificativă în afacerea voastră (de exemplu, aţi descoperit noi beneficii ale produsului vostru de care se bucură numai un anumit grup de persoane), vă puteţi trimite noile comunicate media reporterilor pe care i-aţi contactat în trecut. Reporterii sunt oameni ocupaţi; poate că au trecut cu vederea comunicatul vostru media prima oară sau poate că po­vestea voastră nu se integrează în tipul de subiecte pe care le acoperă aceştia.
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri