AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
Promovare»  Marketing prin email»  Liste opt-in»  Inscrierea la o lista

Inscrierea la o lista "opt in"

In momentul in care v-ati dat seama de ce fel de lista aveti nevoie, trebuie sa automatizati procesul.
De ce?
Pentru ca unul dintre secretele unei afaceri reusite pe internet este sa computerizati cat mai mult munca de rutina.

In momentul in care oamenii se inscriu, dumneavoastra ar trebui sa le trimiteti imediat un email de confirmare folosind un mesaj automat de intampinare.
In acest email trebuie sa le reamintiti faptul ca ei s-au inscris si ei au cerut sa fie in lista dumneavoastra. Informati-i cum pot sa se excluda din lista (aceasta informatie ar trebui sa se gaseasca in fiecare email pe care li-l trimiteti). Subliniati avantajele pe care le vor avea participand la lista dumneavoastra.
Anuntati-i ca vor primi vesti deseori de la dumneavoastra; cand ar trebui sa se petreaca acest lucru, o data pe zi, o data pe luna sau numai atunci cand este ceva nou de anuntat.
De asemenea, trebuie sa confirmati faptul ca nu veti vinde sau lasa pe altcineva sa utilizeze adresa lor de email.


Cum sa convingeti oamenii sa se inscrie

Este chiar simplu in realitate.
Daca doriti ca din ce in ce mai multi oameni sa va dea adresele lor de email, trebuie sa le oferiti ceva in schimb.

 Sta in firea oamenilor sa se intrebe Oare, ce beneficii pot avea  eu?
De asemenea, o buna regula de marketing este aceea de a oferi mereu ceva inainte de a primi altceva in schimb.

Iata, aici cateva sugestii: oferiti articole; stiri (prin autoresponder/automat), chiar si mostre ale produselor; puneti la dispozitie versiuni descarcabile ale produsului, brosuri, puneti la dispozitie un spatiu de reclama; realizati o baza de date a clientilor. Cu totii raspundem pozitivi si oferim ceva in plus atunci cand ni se ofera.

Orice metoda ati folosi trebuie sa le aratati vizitatorilor ca ii respectati si ca sunteti o persoana serioasa. Dincolo de ceea ce e primesc, asigurati-i ca datele lor personale si orice alta informatie referitoare la ei va ramane stric confidentiala. Acest principiu nu trebuie enuntat, ci neaparat respectat.

Trimiteti si un al doilea mesaj.
Uneori este nevoie sa insistati si cu un mesaj in plus. Primul s-ar putea sa fi fost ignorat, trecut cu vederea, dar al doilea cu siguranta va atrage un numai mai mare de potentiali clienti. Asa se intampla in mai toate cazurile. Unele persoane trebuie convinse daca vreti sa va accepte oferta.

Telul dumneavoastra este sa atrageti cat mai multe persoane, iar uneori un singur mesaj nu este suficient.
Repetati aceste mesaje, iar in fiecare adaugati ceva nou, care sa starneasca atentia, altfel le trimiteti inutil. Atunci cand faceti o promotie, un discount, cand vine o sarbatoare dati mesaje si spuneti ce mai e nou in legatura cu produsul dvs. Va costa ceva timp, dar e totusi gratis, iar o reclama gratis nu se refuza.

In sectiunea Autoresponder veti gasi multe alte informatii despre cum sa-i convingeti pe oameni sa se inscrie la o lista opt-in.

Campaniile E-mail

Cine stie sa stapaneasca o legatura stabila cu clientii, acela este un artist in acest domeniu.
Pentru a face asta trebuie sa tineti cont de maniera, timpul si consistenta campaniei de publicitate, de vanzare, de mesaje. E bine sa adaugati putin entuziastm in mesajele dumneavoastra pentru a scoate in evidenta oferta pe care o faceti.
Daca unii nu va vor raspunde la mesaje, nu-i nimic, trebuie doar sa mai insistati, in fond asta e scopul unei astfel de campanii, la fiecare mesaj sa mai castigati niste potentiali clienti. Ultimul mesaj al campaniei poate fi transformat intr-un sondaj si ca rasplata pentru participarea lor le puteti oferi niste bonusuri.

Ca un afacerist online aspirant ar trebui sa stiti ca orice informatie pe care o primiti de la cei cu care mentineti legatura este foarte importanta pe viitor.
Va poate ajuta sa schimbati oferta, sa realizati discounturi, sa stiti mai bine ce anume trebuie sa faceti pentru a avea succes mai departe.
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri