AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
Promovare»  Marketing prin email»  Liste opt-in»  Construirea unei liste

Construirea unei liste de adrese opt-in

Este mult mai simplu si mai ieftin sa va construiti propria lista cu adrese email.
Dupa cum spune si numele, este o lista care se completeaza automat atunci când diverse persoane se înregistreaza/se înscriu pentru a primi un newsletter, pentru a participa la un concurs online sau pentru a primi o carte, un serviciu sau un raport gratuit.

De multe ori, oamenii doresc sa afle mai multe informatii despre un anumit lucru.
Gânditi-va numai câte pagini de Internet accesati într-o ora de navigare. Dupa cateva zile, va mai amintiti exact ofertele si produsele prezentate pe fiecare site web în parte?
Puteti sa gasiti din nou un anumit site daca vreti sa revedeti o oferta? Chiar daca îl cautati pe Google, nu exista nici un fel de garantie ca veti gasi din nou exact adresa web care va intereseaza.
De cele mai multe ori, vizitatorii acceseaza situl vostru, studiaza cateva pagini si apoi navigheaza mai departe, uitand complet ce au vazut.

Prin simpla culegere a numelor si a adreselor de email veti fi capabil sa pastrati legatura cu ei.
În continuare, puteti sa le prezentati produsele sau sa le faceti, din când în când, noi oferte – fara nicio cheltuiala!
Nu va costa absolut nimic sa trimiteti un nou mesaj la toata lista!
Numele si adresele de email ale acestor oameni formeaza de fapt lista voastra, ea reprezinta baza oricarei afaceri pe Internet. Deoarece acestia au cerut (s-au aratat interesati) sa primeasca mesaje, stiri, articole, etc. acest lucru nu poate fi considerat, în nici un caz, spam.

Pasi necesari

Lista dvs. de adrese email Opt-In este principala artera a activitatilor pe care le desfasurati pe internet.
Pentru a va construi lista, ar trebui sa aveti o oferta de inscriere gratuita sau o legatura afisata pe fiecare dintre paginile siteului unde ii intrebati pe vizitatorii daca ar dori sa primeasca viitoare informatii sau materiale promotionale de la dumneavoastra.
Daca sunt de acord, isi vor lasa numele si adresa de email, iar dumneavoastra veti putea continua trimitandu-le unul sau mai multe mesaje.

Pasii necesari sunt:

1. Anuntarea noilor oferte
Probabil ati vazut siteuri care se ofera sa va trimita notificari atunci cand au informatii noi, produse sau oferte noi. Ca sa va spun adevarul, probabil aceasta este cea mai putin eficienta, din simplu motiv ca multi oameni nu se inscriu. In schimb, ei vor marca siteul dumneavoastra, gandindu-se ca vor reveni din cand in cand, insa nu va bazati pe aceasta idee!
Bineinteles, exista anumite tipuri de siteuri care pot beneficia de pe urma acestui model de lista.

2. Informatii gratuite.
O altfel de lista implica oferirea unor informatii gratuite. Cu toate acestea, fiti atenti la aceasta problema. Oferind un mesaj de confirmare gratuit, restrictionati numarul mailurilor catre lista dumneavoastra si, deci, nu e o idee buna sa le luati numele si apoi sa ii bombardati continuu cu informatii referitoare la vanzare, cand ei se asteptau sa primeasca unul sau doua astfel de stiri.
Aceasta metoda ar fi considerata drept  “spaming”! Daca oferiti o stire gratis, aceasta ar trebui sa contina informatii “reale” si un motiv pentru ca ei sa va viziteze din nou siteul.

3. Surse actualizate
 Va puteti oferi sa reactualizati informatiile oferite celor inscrisi despre diferite probleme sau resurse. De exemplu, daca va ocupati de afaceri imobiliare, ati putea trimite oamenilor o lista cu ratele curente ale ipotecilor practicate de primele 10 sau 20 de institutii financiare. Ati putea trimite aceasta lista o data pe saptamana, o data pe luna sau de ori cate ori se inregistreaza o schimbare semnificativa a ratelor.

4. Reviste electronice sau Buletine de stiri gratuite
O metoda excelenta de a reliza o lista este sa oferiti o inscriere gratuita la un buletin de stiri sau revista electronica.. Buletinele de stiri sunt o cale foarte buna pentru a le reaminti celor inscrisi de siteul si produsele dumneavoastra. Elaborand un buletin de stiri veti atrage vizitatorii fideli pe siteul dumneavoastra. A avea o revista electronica sau un buletin de stiri este unul dinte cele mai bune mijloace de a castiga credibilitate in raporturile cu cititorii sau clientii dumneavoastra.

Alte cai sunt:

  • sfaturi periodice
  • impartirea de invitatii cu drept de inscriere
  • un serviciu oferit doar prin email
  • puneti la dispozitie o sectiune de chat sau un forum
  • adaugati informatiile privind inscrierea in semnatura din corespondenta electronica

Statisticile sustin urmatoarele:

• 82% dintre cumparatorii pe Internet au facut cel putin o achizitie ca raspuns al primirii unui email diferentiat
• 67% dintre utilizatori deschid cel putin 60% dintre mail-urile pe care le primesc
• 32% au facut o achizitie imediat dupa ce au primit un email continand o oferta interesanta

 Oamenii acorda o mare atentie casutelor lor postale si încep sa cumpere de pe Internet din ce în ce tot mai mult, în fiecare an! Dar, ei stiu ca informatiile cu caracter personal sunt pretioase, si, de aceea, nu le ofera gratuit decât daca le oferiti ceva interesant si valoros în schimb. Astfel, lista cu adrese de email va creste – si implicit profitul vostru.

Acum ca stiti DE CE ar trebui sa colectati informatii despre vizitatori, haideti sa gasim împreuna raspunsuri si altor întrebari la fel de importante…

    *CE sa le oferiti vizitatorilor pentru ca acestia sa fie interesati sa-si dea adresa email?
    *CUM sa va promovati oferta?
    *UNDE sa o plasati în cadrul site-ului web?
    *PE CINE trebuie sa luati în considerare atunci când întocmiti o strategie de promovare?
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri