AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 

Ce sa oferiti
in schimbul obtinerii adresei de email

Sunt foarte multe lucruri pe care le puteti oferi gratis pentru a putea obtine adresa de email si a va construi o lista opt-in. In continuare, enumar cateva dintre cele mai folosite:

1. O carte în format electronic, gratuita

Poate fi un stimulent foarte bun, în functie de tipul serviciilor sau al produselor pe care le oferiti. Bineînteles ca  trebuie sa petreceti ceva timp ca sa o scrieti. Dar, o carte în format electronic nu trebuie sa aiba sute de pagini pentru a fi utila. Poate sa aiba numai 8-10 pagini. De asemenea, puteti sa faceti aceasta carte “virala” –  nu va speriati, nu înseamna ca trebuie sa imbolnaviti pe cineva!

"Comertul viral" este de fapt o strategie de marketing prin care va încurajati clientii sa transmita mesajul mai departe, si, practic, sa se alature campaniei voastre de promovare online. La fel ca un virus, mesajul vostru se poate raspândi printre comunitatile de utilizatori. Vestea despre afacerea voastra se va raspândi cu rapiditate.
De exemplu, sa presupunem ca reusiti sa convingeti 10 persoane sa transmita cartea electronica prietenilor lor. Daca este de calitate, acestia, la randul lor, o vor transmite mai departe prietenilor si cunoscutilor.
În acest mod, numarul presoanelor interesate va creste destul de repede  - si toti acestia se pot transforma în potentiali clienti!
 
Exemple:

La adresa:
http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti.htm
am oferit 14 carti electronice gratuite.

La adresa
http://www.afaceri.net/gratis/ebooks.htm
veti gasi multe alte carti gratuite:

2. Articole ce se pot descarca direct din pagina voastra

Puteti cere vizitatorilor sa se înscrie daca vor sa descarce articolul respectiv.
Atâta timp cât le oferiti informatii interesante si folositoare, va puteti astepta la rezultate bune folosind aceasta strategie.
Chiar daca nu sunteti un bun scriitor, nu trebuie sa va descurajati! Exista si alte metode prin care nu trebuie sa scrieti nimic personal – este nevoie doar de putina imaginatie! De exemplu, puteti oferi articole scrise de alte persoane, luate de pe Internet. În acest caz, va trebui sa cereti acordul autorului articolului respectiv si sa faceti o mentiune la sfarsitul paginii în care sa specificati ca:
"Dreptul de autor pentru articol apartine în întregime autorului."

Aici veti gasi foarte multe articole gratuite.

 
3. Oferiti alte lucruri ce pot fi descarcate online

Articolele nu sunt singurele lucruri pe care puteti sa le oferiti gratuit pe situl vostru – puteti oferi felicitari electronice, programe pentru protectia ecranului (screen savers), imagini pentru fundalul ecranului (desktop wallpapers), sau anumite teme/sabloane de Vizitatorii vostri se vor bucura sa le primeasca.
Sau, puteti oferi o înscriere gratuita pentru accesarea unei sectiuni speciale. Aceasta va fi  accesibila doar celor care s-au înregistrat deja (members-only). În aceasta sectiune, ei pot gasi informatii utile, din domeniul lor de interes.
 
4. Concursuri, jocuri sau puzzle-uri

Iata câteva exemple:

     **Un concurs prin care vor putea câstiga unul din produsele voastre.
Dar atentie! – nu oferiti produsul principal pe care îl aveti în oferta. Puneti la dispozitie un produs mai putin important. Oamenii vor intra în concurs sperând ca vor câstiga premiul cel mare. Ei vor parasi pagina web fara a mai cauta alte informatii !
     **Un puzzle saptamânal sau un test cu întrebari despre produsul pe care-l aveti în ofert. Alte variante pe care le aveti la dispozitie ar fi: cuvinte încrucisate care au legatura cu afacerea voastra; întrebari legate de produsul oferit cu mai multe variante de raspuns; anagrame sau chiar jocul “Spânzuratoarea”.
 
5. Asistenta tehnica
 
Asistenta tehnica este o metoda foarte buna pentru generarea acestor liste si, în plus, oferiti un serviciu valoros celor care vor sa participe.
 
6. Forum de discutii

Daca veti pune la dispozitie un forum de discutii, care sa aiba legatura cu afacerea voastra, oamenii va vor oferi informatiile lor personale pentru a lua parte la aceste discutii. Acest lucru va da posibilitatea sa învatati mai multe lucruri despre clientii vostri si sa aflati ce fel de produse si servicii ar trebui sa dezvoltati pentru a le satisface nevoile si gusturile.
Ar fi bine sa moderati discutiile si sa stabiliti anumite reguli generale, de bun simt. Va trebui chiar sa începeti anumite discutii orientate asupra unor subiecte de interes general si, bineînteles, sa participati activ la dezbateri! 

Aici veti gasi un forum de discutii care se adreseaza tuturor acelora care vor sa inceapa o afacere online.
 
7. Oferiti diferite avantaje clientilor deja înregistrati

Una dintre cele mai simple metode de a va încuraja vizitatorii sa trimita datele lor personale este sa oferiti o reducere pentru membri! 
De exemplu, puteti trimite urmatorul mesaj:

"Vreti sa acceptati oferta noastra speciala – valabila numai pentru MEMBRII ÎNREGISTRATI?
Va garantez ca nu veti gasi o astfel de oferta în alta parte.
Pentru a primi aceasta oferta, nu trebuie decât sa va înregistrati aici!
"
 
În acest mod, îi veti face pe clienti sa actioneze, în speranta obtinerii unei oferte deosebite.
Se subîntelege faptul ca, sub nici o forma nu trebuie sa-I dezamagiti.
În toate aceste cazuri, trebuie sa evidentiati faptul ca veti respecta intimitatea vizitatorilor vostri.  Trebuie sa le promiteti ca nu veti transmite mai departe sau veti vinde informatiile lor personale – si, bineînteles, sa va tineti aceasta promisiune!
 
Exista foarte multe stimulente pe care puteti sa le oferiti pentru a intocmi o lista cu emailuri –  trebuie numai sa dati dovada de putina creativitate pentru a o alege pe cea mai potrivita!
Dar si cele mai bune oferte pot fi ignorate daca nu stiti cum sa le prezentati vizitatorilor vostri.

In continuare, haideti sa vedem CUM sa-i facem pe potentialii cumparatori sa fie interesati de oferta voastra…
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri