AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
Promovare»  Directoare cu situri web

Directoare cu situri web
 


            Majoritatea internautilor considera, īn mod incorect, ca directoarele cu situri web si motoarele de cautare reprezinta acelasi lucru. Desi ambele instrumente de cautare sunt folosite in acelasi scop, īntre ele exista mai multe diferente.


 
Directoare vs. motoare de cautare


        Īn timp ce motoarele de cautare folosesc roboti automati pentru cautarea siturilor web, directoarele vor lista un sit numai daca acesta a fost trimis īn prealabil de catre webmaster. Directoarele cu situri web sunt īn general create manual, existand mai multi redactori care analizeaza siturile transmise si apoi evalueaza si comenteaza continutul lor. Deoarece aceste comentarii au dimensiuni limitate, de multe ori ele se rezuma la o scurta redare a continutului.

Robotii folositi de motoarele de cautare analizeaza titlul, etichetele META, antetul si continutul sitului, etc. Redactorii care evalueaza situl transmis analizeaza īn principal titlul, descrierea sitului si categoria sau categoriile care au fost selectate si nu iau in calcul etichetele META.

Directoarele sunt īmpartite īn categorii si subcategorii, īnsiruite īn ordine alfabetica. Astfel, vizitatorul are posibilitatea de a parcurge diferite categorii si capitole, pana gaseste ceea ce-l intereseaza.

 

Cele mai importante instrumente de cautare


Exista cateva sute de motoare de cautare si directoare cu situri web si pagini cu legaturi pe Internet. Cele mai importante instrumente de cautare sunt prezentate in continuare (in ordine alfabetica):
 
Alta Vista ( http://www.altavista.com )

Cu peste 150 de milioane de pagini indexate, AltaVista este unul dintre cele mai mari si mai bine realizate motoare de cautare. Dezvoltat initial ca un experiment de catre firma DIGITAL, a fost pus la dispozitia vizitatorilor in Decembrie 1995. Īn 1998 a fost achizitionat de catre firma COMPAQ iar īn prezent este o companie separata.
Are multe posibilitati de cautare utile, putand sa efectuati atat o cautare simpla, cat si una complexa.

 Se poate limita cautarea la un domeniu particular si īn plus se pot cere documente īntr-o limba de circulatie internationala. Dispune de liste de genul Pagini Galbene precum si de un cautator de afaceri. Nu trebuie decat sa trimiteti URL-ul principal. Robotul lor va vizita intregul sit web si va indexa fiecare pagina.Titlul paginii are o mare importanta īn pozitionarea cat mai buna īn lista rezultata in urma cautarii.

Mai multe informatii despre motoarele de cautare si directoare gasiti in  cartea
"
Afaceri pe Internet - Ghidul suscesului online"
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri