AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
Promovare»  Automatizare»  Programe asociate»  Reguli programe asociate

Reguli necesare inscrierii intr-un program asociat

Am ajuns, iata si la acest important capitol.
Atunci cand va alaturati unui program asociat  trebuie sa tineti cont de mai multe reguli:

 • Aveti grija la calitatea produsului!

  Se recomanda sa examinati produsul sau serviciul care vi se ofera, pentru a fi sigur de calitatea acestuia sau de utilitatea lui. Aveti grija ce oameni va recomanda si luati legatura cu cei care sunt in posesia lui.
  Asigurati-va ca promovati un produs de o calitate superioara, realizat de o companie cu un serviciu destinat clientilor bine pus la punct si, mai ales, ca merita sa incepeti parteneriatul.
  Asigurati-va ca veti avea beneficii materiale de pe urma produsului. Intr-un cuvant asigurati-va ca va veti “ajuta” reciproc in proiectul pe care il demarati.
  Toate aceste detaliii sunt foarte importante, daca tineti cont ca la mijloc se afla reputatia dumneavoastra.

Nu are rost sa va complicati daca va indoiti de calitatea produsului si serviciului pe care va oferiti sa il promovati. Daca produsul este slab, atunci veti pierde din capitalul de imagine pe care propria dvs. afacere il are. Daca faceti acest pas si il faceti gresit, este ca si cum ati incerca sa incurajati greselile pe care le fac altii in propriile afaceri. Sfatul meu este sa intrati in astfel de parteneriate doar cu cei care sunt seriosi, daca nu toate greselile de aici se vor rasfrange direct asupra activitatii dumneavoastra.

 • Comisioanele

  Trebuie sa aveti grija sa castigati bine de pe urma comisioanelor. Ca sa ma fac mai inteles va pot spune ca daca cineva va ofera undeva intre 5-10% profit din produsul promovat, atunci nu va veti alege cu nimic.
  Un astfel de comision este prea mic si nu se merita! Trebuie sa colaborati cu cineva care apreciaza valoarea inestimabila pe care o au clientii si va stimula serviciile dumneavoastra cel putin asa cum se cuvine.

De obicei, programele asociate sunt putine si deseori majoritatea companiilor nu isi dau seama de importanta pe care o au clientii si de aceea ofera prea putin din profitul lor. Pe de alta parte exista si companii care ofera o buna parte din profit si destule beneficii in cadrul programelor asociate. Tinta numarul 1 este sa gasiti o astfel de companie care ofera o buna parte din comision. O alta problema de care trebbuie sa tineti cont este ca degeaba plateste o companie comisioane “grase”, daca produsul nu se cauta deloc.

In acest caz veti fi tot in situatia prezentata mai sus – profit zero.

Asadar, fiti siguri ca nu doar comisioanele sunt mari, ci si veniturile propriu-zise. Nu are rost sa va indreptati catre o companie care ofera mult, dar are putina cautare. Mergeti pe calea de mijloc, cea mai buna de altfel, si numai asa puteti vinde suficient si castiga indestulator de pe urma programului asociat.

In cazul siteurilor trebuie sa va asigurati ca acesta are o rata buna de schimb.
Aceasta rata ar trebui sa se situeze in jurul a 1%, astfel incat sa fiti siguri ca veti avea castiguri. Nu sunt prea multe siteuri care se pricep sa isi transforme macar 1% din vizitatori in cumparatori, deci ar trebui sa va asociati cu cineva care prezinta scrisori de vanzare si o grafica reusita a siteului, care atrage clientii.

In fond, dumneavoastra le veti face rost de clienti, dar este si treaba lor sa vina cu temele facute bine. Cu cat mai bine realizat este siteul, cu atat mai multe afaceri puteti incheia.
Revenind la cifrele de mai sus, putem spune ca daca 5% din vizitatorii siteului dumneavoastra acceseaza si programul asociat si daca din cei 5% macar 1% se transforma in cumparatori, atunci e bine.

Sa nu promovati niciodata ceva care v-ar aduce prejudicii in imaginea afacerii dumneavoastra!
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri