AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
Promovare»  Altele»  27 metode de promovare

27 de metode eficiente
 pentru a va promova online situl web


Aveti un site pe Internet, dar nu aveti numarul de vizitatori la care v-ati asteptat.
Ce puteti face pentru a stimula traficul? Iata 27 de metode care v-ar putea ajuta. Pe multe poate le stiti si le aplicati, pe altele ati vrut sa le aplicati, dar ati uitat de ele, iar despre altele nici n-ati auzit.
Desigur, despre multe s-a vorbit deja.
Am incercat aici sa facem un sumar al celor mai importante tehnici.

1. Scrieti un Titlu al Paginii
Scrieti un titlu descifrabil alcatuit din 5 pana la 8 cuvinte. Eliminati cuvintele nefolositoare precum articolele "sau", "si", etc. Acest titlu apare pe motorul de cautare cand pagina dumneavoastra e gasita. Momiti navigatorii sa acceseze titlul, proiectandu-l putin mai in fata.
Indiciu: folositi cuvinte sugestive alaturi de numele firmei pe prima pagina. Cu cat vad oamenii mai multe cuvinte cheie pe prima pagina, care-i intereseaza, cu atat mai mare e posibilitatea ca ei sa va acceseze.

2. Cuvintele cheie
Unii algoritmi ai motoarelor de cautare indica faptul ca si numai cateva cuvinte cheie va ajuta sa gasiti ceea ce cautati, mai ales daca doriti sa cresteti valoarea paginilor pe motorul de cautare.

3. Faceti o Descriere a Paginii
Selectati cele mai importante 20 de cuvinte cheie si scrieti cu atentie 200-250 de caractere intr-o fraza sau doua. Nu trebuie sa repetati nici un cuvant folosit in titlul paginii. Eliminati cuvintele neajutatoare ca: si, un, o, articolele, firma, etc. pentru a face loc cuvintelor importante, cuvintelor cheie, care va fac cu adevarat reclama. Puneti acele cuvinte pe partea de sus a Paginii de Internet.

4. Trimiteti Pagina catre motoare de cautare
Urmatorul pas supuneti pagina dumneavoastra catre motoarele de cautare. Pentru a face aceasta, folositi un serviciu de trimitere, de exemplu Submit-it.
Cele mai importante motoare de cautare care va indexeaza automat site-ul sunt: AltaVista, Excite, HotBot, Lycos, Infoseek.

5. Trimiteti Pagina catre Yahoo
Desi tehnic vorbind, Yahoo e un ghid, mai degraba decat un motor de cautare, el ramane cel mai important. Foloseste oameni pentru a citi fraza de 200 de caractere, asa ca fiti foarte atenti si urmariti instructiunile.

6. Supuneti Pagina catre Alte Motoare de Cautare
Probabil ca ati primit oferta a peste 300 de diferite motoare de cautare. Asta nu va ajuta prea mult. Cele mai importante 25 de motoare de cautare va sunt probabil de ajuns, cu exceptia cazului cand gasiti altceva in domeniul dumneavoastra. Multe din restul de 275 de motoare nici nu sunt ceea ce se autointituleaza. Aceste motoare de cautare apar si dispar, fiindu-le greu sa mentina ritmul.

7. Schimbul de legaturi reciproce
Probabil apartineti unor diverse asociatii de marca care furnizeza membrii pentru site-uri. Cereti o legatura. Chiar daca trebuie sa platiti ceva pentru o legatura v-ar putea aduce traficul pe care l-ati visat.

8. Includeti adresa dumneavoastra de Internet pe Carduri, Felicitari, prospecte, Brosuri.
Asigurati-va ca toate brosurile, felicitarile prospectele dumneavoastra contin adresa dumneavoastra de Internet. Aveti grija ca tipograful dumneavoastra sa va tipareasca corect adresa de Internet. La tiparire, eu recomand sa lasati deoparte partea cu http:// si s-o pastrati doar pe cea cu www.titulatura.com

10. Promovarea prin metode traditionale de publicitate
Nu lasati balta tiparirea de felicitari, brosuri, etc. ci asigurati-va ca ati trecut adresa de Internet in promotia prin jurnale, cotidiene, etc.
Captati atentia cititorilor cu publicitatea apoi trimiteti-i la pagina de Internet unde pot obtine mai multe informatii. Uneori aceste cai de publicitate sunt mai concise, de efect si mai putin scumpe decat publicitatea pe Internet. Sa aveti in vedere ca metodele traditionale de publicitate pot sa va trimita clienti pe site-ul dumneavoastra, prin intermediul postei, felicitarilor, etc.

11. Dezvoltati un Serviciu Gratuit
E una cand spui "Veniti pe site-ul nostru si invatati cum se fac afacerile".
E cu totul altceva cand spui "Folositi ghidul nostru gratuit cu privire la calculatoare pe care il gasiti exclusiv pe site-ul nostru".
Nu faceti greseli, necesita multi bani si multa energie pentru a dezvolta resurse gratuite, dar merita efortul, crescand traficul catre site-ul dumneavoastra. Faceti in asa fel incat serviciul gratuit pe care il oferiti sa aiba legatura cu ceea ce vindeti astfel incat vizitatorii pe care-i atrageti sa devina de perspectiva pentru afacerea dumneaovoastra. Oferiti vizitatorilor mai multe oportunitati si legaturi care sa-i trimita spre partea de vanzari a site-ului dumneavoastra.

12. Cereti Legaturi Reciproce
Gasiti site-uri complementare pe Internet si cereti legaturi reciproce care sa se uneasca cu site-ul dumneavoastra.(in special cu serviciul gratuit daca aveti unul). Dezvoltati o pagina suplimentara unde sa realizati legaturi cu celelalte site-uri - astfel incat sa nu trimiteti oamenii pe usa din spate la fel de repede cum i-ati primit pe usa din fata.

13. Realizati Noi Productii
Gasiti noi capete de afis (spre exemplu lansarea serviciului dumneavoastra gratuit) si trimiteti noi productii la tiparit si periodice de Internet in domeniul dumneavoastra.
Nota: deschiderea sau recrearea unui site e rareori cap de afis.

14. Cereti Legaturi de la Site-urile de Afaceri
Mai ales daca oferiti un serviciu gratuit, puteti cere legaturi de la multe firme mici conectate pe paginile de Internet. Atunci cand aveti de oferit ceva gratuit, multe usi vi se deschid. Navigati pana gasiti site-uri care vor sa se uneasca cu al dumneavoastra. Apoi trimiteti un e-mail proprietarului de site respectiv care sa contina sursele site-ului dumneavoastra, adresa de Internet, si o scurta prezentare in 200 de cuvinte a ceea ce oferiti dumneavoastra.

15. Retineti Adresele de E-mail ale Vizitatorilor si cereti-le Permisiunea de a le trimite Informatii
Pe formularul de raspuns al site-ului dumneavoastra, introduceti o rubrica in care vizitatorii sa va dea permisiunea sa le trimiteti e-mail-uri cu informatii despre produsele si serviciile dumneavoastra. Astfel e-mail-urile dumneavoastra sunt "legalizate". Dumneavoastra le raspundeti la intrebari, oferindu-le mai multe informatii. Va recomand sa le notati numele si prenumele. Dar cereti-le numai informatiile de care aveti nevoie, altfel, ei va vor refuza.

16. Publicati un E-mail Informativ
Deoarece e o realizare deosebita in timp, sa publici o scrisoare informativa saptamanala, lunara sau trimestriala e una din cele mai bune metode de a tine legatura cu respectivii clienti, de a genera incredere, de a va face cunoscuta marca firmei si sa claditi viitorul firmei. Puteti distribui scrisori si sa claditi viitorul firmei. Puteti distribui scrisoarea informativa printr-un program e-mail sau puteti sa abonati oamenii direct la site-ul dumneavoastra printr-un program oferit de Internet Service Provider.

17. Instalati o "Semnatura" in Programul E-mail
Majoritatea programelor e-mail ca Outlook va dau posibilitatea sa indicati o semnatura care sa parar la sfarsitul fiecarui mesaj pe care il trimiteti. Limitati semnatura la 6 pana la 8 randuri: numele firmei, adresa, nr. de telefon, adresa Internet, adresa e-mail si o fraza ce va descrie cu ce se ocupa firma dumneavoastra. Luati exemplu de la mesajele e-mail ce v-au fost trimise.

18. Promovati-va Site-ul in Centrele de Informare
Internetul ofera mii de liste si de centre de informare create de oameni avand interese deosebite. Accesati www.dejanews.com pentru a gasi sursele potrivite. Nu mai apelati la noile grupuri unde se poarta un dialog. Nu folositi un marketing agresiv, impunandu-va astfel pe piata produsul sau serviciul, chiar daca unii nesabuiti procedeaza asa. Mai bine alaturati-va dialogului intr-un mod constructiv, lasand ca semnatura de la sfarsitul mesajului e-mail sa va vanda produsul. In timp oamenilor le va creste increderea in dumneavoastra, ei vor vizita site-ul dumneavoastra si vor face afaceri cu dumneavoastra.

19. Alaturati-va unui Supermarket online
Veti putea putea castiga ceva trafic in acest fel, dar nu prea mult. Cel mai mare si gratuit supermarket e Yahoo. Gasiti o pozitie buna acolo, si nu veti mai avea nevoie si de alte supermarketuri. A plati pentru a fi intr-un supermarket rar e o investitie buna.

20. Anuntati un Concurs
Oamenilor le place sa ia ceva gratuit. Daca dumneavoastra publicati un concurs valabil pe site-ul dumneavoastra, veti genera mai mult trafic decat de obicei.

21. Alaturati-va Unui Schimb Reciproc de Reclama
Dintre programele de reclama reciproca LinkExchange e cel mai mare. Pe scurt, dumneavoastra acceptati sa expuneti un banner rotativ pe site-ul dumneavoastra pentru alti membrii LinkExchange, iar ei vor face acelasi lucru pentru dumneavoastra, si exista posibilitatea sa si castigati ceva prin aceasta metoda.


22. Cumparati Bannere de Publicitate pe Site-uri Potrivite
S-ar putea sa aveti nevoie de bani pentru a impulsiona cresterea traficului prin cumpararea de bannere de publicitate. Alegeti acele site-uri care par sa atraga acel tip de oameni care ar fi de perspectiva pentru firma sau produsele dumneavoastra. Puteti gasi agenti media care va pot ajuta sa gasiti locul cel mai potrivit pentru a va face reclama, mai ales daca aveti alocat un buget mai mare pentru promovarea imaginii.

23. Cumparati un Text Reclama intr-un ziar online
Oamenii de afaceri spun ca unele din cele mai bune forme de publicitate sunt cele cu 4 pana la 12 randuri intr-un e-mail informativ. Publicitatea poate sa informeze si totodata sa motiveze navigatorii sa acceseze adresa dumneavoastra de Internet, tinzand sa aduca mai multi vizitatori.

24. Inchiriati cele mai solicitateliste e-mail opt-in
Industria de marketing direct a dezvoltat liste solicitate de e-mail pentru oamenii care au fost de acord sa primeasca e-mail-uri comerciale. Faceti un mic test pentru a determina calitatea listei.

25. Folositi pozitionarea in motorul de cautare
Inregistrarea site-ului dumneavoastra in motorul de cautare e primul pas. Dar printre zeci de milioane de pagini de Internet, site-ul dumneavoastra cu greu se va vedea. Astfel, trebuie sa construiti o serie de scurtaturi, fiecare cu trimitere la o cautare particulara si la cate un motor de cautare separat. Multe firme mici apeleaza la pozitionarea in motoarele de cautare in aceasta varianta din cauza timpului indelungat de care aveau nevoie pentru a fi accesate.

26. Incepeti un Program de Parteneriat (Afiliere)
Scopul e crearea unei retele de parteneri care au interese financiare in a va promova site-ul. Daca sunteti un producator trebuie sa determinati:

  • comisionul pe care sunteti dispus sa-l platiti (considerati-l cost de publicitate)
  • sa selectati o firma care sa va puna la punct detaliile tehnice ale programului dumneavoastra
  • sa promovati programul pentru a obtine partenerii care vor contacta site-ul dumneavoastra.

27. Cereti Vizitatorilor sa semneze Condica de Prezenta
Pare atat de simplu, dar asigurati-va sa cereti vizitatorilor sa se semneze pe site-ul dumneavoastra.

28. Tehnica de Promovare prin Viral Marketing
Asa numitul viral marketing foloseste retelele de comunicare ale vizitatorilor site-ului dumneavoastra sau ale clientilor pentru a transmite mai departe informatii despre site-ul dumneavoastra. Exemplul clasic e serviciul de e-mail gratuit hotmail.com, care contine un "tagline" despre serviciul lor la sfarsitul fiecarui mesaj trimis astfel prietenii le spun prietenilor, care la randul lorspun prietenilor.
Alt exemplu e serviciul Recommend. Spuneti-le prietenilor. De ce nu le  recomandati acest site chiar acum pentru a vedea cum functioneaza si sa intre in cursa pentru un premiu.

Cu sigurnata ca nu am epuizat metodele de promovare a site-ului dumneavoastra, dar acestea va sunt suficiente pentru a incepe. Pentru a va vinde efectiv site-ul aveti nevoie sa va petreceti ceva timp adaptand aceste strategii la piata dumneavoastra de desfacere si la capacitatea dumneavoastra.
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri