AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
E-commerce»  Tehnici de vanzare»  Scrisoarea de vanzare

Scrisoarea de vanzare (Sales-Letter)


Multi oameni cred ca pe pagina lor de internet pot vinde un produs ca prin magie.
E uimitor cum unii oameni cred ca pot vinde un produs doar cu o descriere sumara a acestuia. In realitate, nu exista vizitatori care intra pe site si isi spun ca vor sa cumpere acel produs cu orice pret. Aceste cazuri sunt foarte rare. Este absolut necesar sa aveti atasate pe site cat mai multe materiale despre produsul dumneavoastra.

 

E foarte simplu sa realizezi aceste materiale. In primul rand aveti nevoie de o descriere foarte buna a produsului care sa ii atraga pe clienti. Aceasta descriere poate fi si o scrisoare de vanzare in care sa mentionati toate informatiile si istoria produsului, dar mai ales beneficiile achizitionarii lui.
Trebuie sa ii atrageti pe clienti si sa le demonstrati care sunt avantajele daca nu vreti sa dati faliment inca de la inceput.

 

Scrisorile de vânzare se folosesc de când se practică raporturile de marketing ( relaţiile vânzător-client ) în cadrul convenţionalei lumi a investiţiilor. Şi cu certitudine nu a durat mult ca oamenii din marketing să-şi transfere cunoştinţele practice din universul cotidian în cel online. Totuşi, constatăm utilizarea, în ziua de astăzi, a scrisorilor de vânzare de o pagină, de către o mulţime de oameni de afaceri, situaţi la diferite niveluri, în scopul introducerii şi vânzării produselor sau ( şi ) serviciilor lor pe piaţa online.

Aşa stau lucrurile, tocmai pentru că, din acest punct de vedere, scrisorile de vânzare se dovedesc a fi cele mai folosite ( practicate ). După cum deja ştii, scrisorile de vânzare sunt într-adevăr de dimensiunea unei pagini mari, şi au un singur scop: să contribuie la realizarea vânzării unui produs către clienţi ( îmbunătăţirea creşterii perspectivei de a vinde ) . O scrisoare de vânzare duce la o creştere a probabilităţii unei vânzări de 2 până la 4%. E şi mai bine dacă scrisoarea de vânzare are un impact de peste 4%. Unii oameni de marketing declară creşteri de 6%, iar alţii de minimum 20-30%.

Credeţi sau nu, scrisorile de vânzare online constau în folosirea cu precădere a multor cuvinte şi a unor imagini. Iar cuvintele sunt într-adevăr, unelte puternice; le puteţi considera chiar săbii cu două tăişuri. Folosite corect, cuvintele pot să vândă efectiv. Folosite incorect, nu numai că pot aduce scăderi vânzărilor tale, ci pot chiar transmite un mesaj greşit, obţinând cel mai prost rezultat: să-i jigneşti pe clienţii tăi (în afara închiderii afacerii).

 

Multi intreprinzatori isi spun ca “fac o descriere mica, oricum nu o citeste nimeni, atrag atentia clientului, vand produsul si cu asta basta”. Aceasta este o conceptie total gresita, incorecta. Oamenii cu adevarat interesati citesc si sunt atenti la toate detaliile referitoare la produs. Daca aveti ceva interesant de spus, daca le puteti rezolva o problema, daca le puteti aduce anumite beneficii, atunci oamenii vor sa stie totul.

 

Exista si un secret.

Scrisorile nu sunt niciodata prea lungi, ci poate doar plictisitoare. Din moment ce sunt plictisitoare devin lungi, asa ca daca aveti ceva interesant de spus, ceva care sa entuziasmeze, atata timp cat aveti o poveste de relatat, o scrisoare nu este niciodata prea lunga. Sa va iese din cap ideea doar cu o propozitie. Aveti nevoie sa il vindeti si ca sa il vindeti trebuie sa specificati toate beneficiile. Pentru a arata avantajele aveti nevoie de mai mult de un rand.

 

Puneti accentul pe punctele forte si subliniati clar ce aduce nou produsul, de ce valoare sa este mare, sau de ce pretul sau este mic. Toate aceste informatii creeaza o valoare morala a produsului. Daca oamenii considera ca au o problema si ca pot plati ca sa o rezolve si 500 de euro, iar produsul dumneavoastra costa doar 50 de euro, chiar credeti ca il vor cumpara?
Numai daca valoarea sa este bine evidentiata, atunci il vor cumpara.

 

Nu conteaza ca pretul este unul mic sau este unul mare atata timp cat valoarea reiese din toata descrierea produsului.

 

In concluzie, dati mare importanta tuturor detaliilor. Nu treceti cu vederrea peste nimic. Nu spuneti niciodata “trec peste asta, oricum e prea mult si asa”. Aveti nevoie de timp si de multa cercetare pentru a pune o afacere pe pilot automat. Dar pana atunci, la munca!


Întreaga fundaţie a afacerii voastre se bazează pe modul cum folosiţi cuvintele.
Produsul, site-ul web şi strategiile de marketing online, toate depind de felul cum vă alegeţi cuvintele. Trebuie să învăţaţi să scrieti o scrisoare de vânzari cât mai convingătoare.
In continuare, veţi afla cum să faceţi acest lucru.


Realizarea unui site web reprezintă o etapă importantă pentru o afacere online.
Totuşi, fără o scrisoare de vânzari competitivă şi convingătoare, site-ul web nu are nici o valoare.

Cuvintele mesteşugite aduc vânzări, nu site-urile web extravagante.

Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri