AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
E-commerce»  Relatia cu clientii»  Principii-continuare

Principii de baza
in relatia cu clientii
-partea a II-a


5. Rasplatiti loialitatea clientilor!
Aveti clienti care cumpara regulat de la dumneavoastra? V-ati acordat timp in ultima perioada pentru a le multumi? Aceasta este o strategie foarte importanta pe care multi afaceristi de pe internet o neglijeaza, concentrandu-se mai mult pe atragerea unor clienti noi. Trebuie sa tineti cont de valoarea pe care o reprezinta acesti clienti loiali pentru ca ei sunt o baza solida a afacerii. 

6. Aratati-va disponibilitatea!
Asigurati-va ca puteti fi contactat de catre clienti 24 din 24 de ore, 7 zile din 7 prin intermediul telefonului, faxului sau emailului. Acest lucru presupune ca dumneavoastra sa oferiti cat mai multe posibilitati de contactare.
Daca micii afaceristi nu isi permit inca un serviciu prin care sa raspunda oricand, iar dumneavoastra faceti parte din aceasta categorie, asigurati-va ca oamenii vor sti cand sa primeasca un raspuns.

7.
Raspundeti intrebarilor si nemultumirilor!
Un raspuns la intrebari in timp scurt va demonstra ca sunteti un profesionist si prin urmare va va creste credibilitatea. In ceea ce priveste nemultumirile clientilor, cu cat veti raspunde mai prompt, cu atat mai repede veti rezolva problema si veti restabili increderea clientului in dumneavoastra.

8.
Oferiti ceva special prin produsul dumneavoastra!
Clientii care stiu ca ati depus un efort extraordinar in realizarea produsului si, implicit, ati contribuit la satisfacerea nevoilor lor sunt cei care va vor deveni loiali. Toate detaliile conteaza: de la personalizarea emailului pana la produsul finit.

Atitudinea conteaza! Daca ignorati problemele clientilor, daca sunteti nepoliticos si nu ii respectati, atunci sa nu va asteptati la o cooperare cu ei.
Cum sa aiba ei incredere in dumnevoastra?
O atitudine pozitiva, prietenoasa, amabila va va aduce beneficiile ei la final.

9.
Telul dumneavoastra este sa oferiti servicii de calitate.
Avantajul este ca imbunatatirea relatiilor cu clientii nu va va costa nimic si, mai mult, va va diferentia de ceilalti din aceeasi bransa.

In concluzie, atentia si respectul pe care il oferiti clientilor sunt vitale in comertul pe internet.
La acestea se adauga timpul de raspuns.
Promptitudinea inseamna castig si credibilitate.
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri