AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 

Ce este cosul de cumparaturi

Un cos de cumparaturi virtual este asemanator cu unul de metal pe care il gasim intr-un supermarket obisnuit.

In el sunt depozitate produsele pe care vizitatorii siteului vor sa le achizitioneze, dar totodata unele produse pot fi inlaturate, la fel ca si in cazul unui magazin. Apoi, cosul mai are si alte caracteristici. Calculeaza totalul comenzii, incluzand taxele si costurile de livrare. Apoi, cand clientul este gata sa realizeze comanda cosul transmite informatia catre o pagina securizata si catre contul dumneavoastra unde cartea de credit poate fi aprobata sau respinsa. Urmeaza, in continuare, operatiunea prin care acest cos primeste informatia de la cont si emite o chitanta pe care o transmite clientului printr-un email, apoi inca un email sau un fax care contin detalii si informatii despre comanda.

Daca vindeti maxim doua produse si nu planuiti sa vindeti mai multe, nu aveti neaparata nevoie de un cos de cumparaturi, vanzarea putandu-se face prin completarea unui simplu formular.
Insa, daca afacerea dumneavoastra este mai mare decat atat sau planuiti sa o extindeti, atunci aveti nevoie de un cos de cumparaturi pus la punct. Pe clienti nu-i intereseaza cum functioneaza acest cos, atat timp cat cumpararea este rapida si usoara.
Retineti totusi ca, unii oameni se sperie cand vine vorba de cumparaturi pe internet, de aceeea ar fi bine sa parcurgeti cu ei pasii necesari pentru a intelege ca totul se desfasoara in maxima siguranta si ca nimeni nu poate avea acces la informatiile referitoare la cartea lor de credit.

Este bine sa aveti cosul de cumparaturi cat mai simplu organizat. Ultimul lucru pe care il doriti este sa provocati confuzie printre clienti si sa le irositi timpul. Daca in cosul dumneavoastra exista prea multe imagini se va incarca greu, daca are prea multe pagini va fi dificil de parcurs si nu veti avea niciun rezultat, veti pierde clienti. Pastrati totul cat mai simplu. Asigurati-va ca vizitatorii paginii dumneavoastra au toate informatiile ce privesc produsul, inclusiv pretul acestuia, inainte de a ajunge la cosul de cumparaturi.

Siteul dumneavoastra trebuie sa ofere tot ceea ce clientii dumneavoastra vor sa stie, iar comanda Cumpara acum ar trebui sa fie ultima dupa ce au parcurs siteul. De asemenea,trebuie sa le oferiti clientilor posibilitatea de a naviga inainte sau inapoi prin pagina si printre produse pentru a-si completa cosul. Si cand clientii sunt gata sa cumpere nu le limitati posibilitatile de cumparare.

Majoritatea va plati cu carti de credit, dar mai exista si alte metode disponibile, printre care am putea enumera: cardurile de debit, cecuri virtuale sau PayPal.

In final, ce ar mai trebui sa stiti este ca e indicat sa tineti legatura cu clientii pana cand produsul este livrat. Daca acesta nu mai este in stoc, anuntati-l cand va fi disponibil si cat timp va dura livrarea. Cosul de cumparaturi nu trebuie sa mentina legatura cu clientul doar atunci cand este facuta comanda, ci si atunci cand produsul este livrat.
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri