AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
E-commerce»  Magazine online»  Functionare

Funcţionarea unui magazine online
(modul de realizare a unei tranzacţii) 

Aşadar, am realizat magazinul online. Am avut grijă ca prima pagină să fie cat mai atrăgătoare şi l-am optimizat pentru a înlesni procesul de comanda.

Credeti ca ati terminat? Ei bine, nu.

NU este suficient ca magazinul să arate spectaculos. El trebuie să fie şi FUNCŢIONAL!
Trebuie să aiba un mecanism de tipul „cos de cumpărături”, posibilitatea de inscriere a cumpărătorilor, gestiunea comenzilor, posibilitatea de efectuare a plăţilor online, etc.

Adaugarea unui produs la cosul de cumpărături se poate face fie folosind lista de preţuri şi apasand butonul "Cumpără" fie selectand produsul respectiv, introducand cantitatea dorita şi apasand pe cosulet.  La cosul de cumpărături, trebuie permisă modificarea cantitatilor in funcţie de preferinte.

Să vedem cum funcţioneaza un magazin electronic, mai exact cum au loc tranzacţiile online?

In articolul Ce înseamnă plata prin card?  scris de Dl. Valentin Ion (BRD) (se arata cum se realizeaza o tranzacţie într-un magazine online:

Totul incepe prin initiativă cumpărătorului, posesor de card, de a cumpără un produs nu in mod traditional, ci din faţă calculatorului sau. In urmă promovarii pe care am realizat-o pentru magazinul virtual, să presupunem ca respectivul cumpărător,  denumit in continuare A, ajunge să viziteze site-ul meu şi vede chiar produsul pe care şi-l doreşte.

In site a fost inclus un mecanism de “cos de cumpărături” şi identificarea cumpărătorului prin adresă de e-mail. Fiind la prima vizită pe site, A. va fi invitat să işi creeze un cont de utilizator, completand datele ce vor fi ulterior necesare identificarii şi/sau livrarii bunurilor achizitionate. In continuare, vizualizand diverse categorii de produse, A. işi umple “coşul de cumpărături” virtual, ajungand in final la etapa achitarii comenzii.”

Mai multe detalii aflati citind articolul respectiv.
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri