Cum deschid un magazin online?

Visezi să deții un magazin online care să îți aducă venit pasiv?

Desigur, cine nu și-ar dori așa ceva…

Sunt aici pentru a te ajuta cu tot ce trebuie să știi despre crearea unui magazin online. 

Există câteva provocări de depășit atunci când vrei să pornești un magazin online. Dacă dorești să profiți la maximum de comerțul online, atunci trebuie să știi cum să îndeplinești anumite sarcini, de la cumpărarea unui nume de domeniu, la stabilirea unei strategii SEO pentru creștere digitală prin Google și alte motoare de căutare.

Așadar, iată ghidul suprem despre cum să creezi un magazin online.

Pasul 1: Alegerea produselor potrivite

Alegerea produsele potrivite înseamnă să te gândești bine la ceea ce vrei să realizezi cu magazinul tău online. Ia în considerare pasiunile tale și domeniile la care te pricepi cel mai bine, pentru a te ajuta să îți găsești nișa potrivită. Încearcă să răspunzi la următoarele întrebări:

  • În ce industrie te-ai simți cel mai confortabil?

 

  • Ce probleme încerci să rezolvi?

 

  • Ce fel de produse te pasionează?

După ce ai pus la punct o listă de produse și nișe pe care dorești să le explorezi, va trebui să îți validezi ideile. Aceasta înseamnă să cercetezi piața pentru a vedea dacă există semne că produsul tău va atrage profituri. Sunt mai multe moduri prin care poți face acest lucru, dar cel mai simplu este să începi cu analiza cuvintelor cheie. 

Introducerea cuvintelor cheie pe Google te va ajuta să descoperi ce anume caută oamenii online. Cele mai bune produse pentru tine vor fi, în general, cele care au un potențial ridicat, dar o concurență relativ scăzută.

Pasul 2: Procurarea stocurilor

Odată ce știi ce fel de produse vei vinde, trebuie să le și obții.  Prima opțiune pentru aprovizionare este să achiziționezi bunurile de la un furnizor și să le revânzi singur.

În acest fel ai control complet asupra lanțului de aprovizionare. Poți verifica singur calitatea stocului și te asiguri că oferi cele mai bune experiențe posibile publicului țintă.

Din păcate, stocarea produselor și livrarea lor personală are și câteva dezavantaje. De exemplu, va trebui să investești numerar în achiziționarea de articole care s-ar putea să nu se vândă. În plus, trebuie să plătești pentru orice, de la depozitarea acelor produse, până la gestionarea pe cont propriu a expedierii lor. 

A doua opțiune, dropshipping-ul, devine o metodă din ce în ce mai populară și ușor de utilizat de către proprietarii de afaceri online.

Cu dropshipping, obții aceleași produse de calitate pentru magazinul online, doar că achiziționezi numai mărfurile pe care clienții tăi le-au comandat deja, reducând astfel cheltuielile în mod semnificativ.

În plus, furnizorul pe care îl alegi se va ocupa de onorarea comenzii în numele tău.

Nu trebuie să expediezi nimic singur, făcând din afacerea ta un fel de intermediar în procesul de vânzare. 

 

Pasul 3: Alegerea unui generator de site-uri de comerț online

Pentru a vinde produse online, vei avea nevoie de un site web care nu numai că atrage clienții, ci și încurajează achizițiile. Un proces bun de plată și pagini de produse bine scrise sunt esențiale, la fel și opțiunile de a efectua plăți prin mai multe metode, cum ar fi PayPal sau Revolut.

Cea mai mare problemă atunci când alegi un constructor de site-uri web este că există atât de multe opțiuni, încât este greu să știi de unde să începi. Dacă nu ai experiență în proiectarea unui site de comerț electronic, îți recomand să alegi unul dintre generatoarele WooCommerce, Shopify sau Wix, care îți vor ușura mult misiunea, oferindu-ți o gamă largă de teme și opțiuni pentru magazinul tău online.

 

Pasul 4: Obținerea numelui de domeniu

După ce ai ales instrumentele de creare a magazinului digital, poți începe să te gândești la îmbunătățirea prezenței tale online cu numele de domeniu potrivit. Numele de domeniu este partea din adresa URL care evidențiază numele magazinului. De exemplu, dacă ai fi deține Ebay.com, numele tău de domeniu ar fi eBay.

Majoritatea generatoarelor de magazine online îți vor permite să creezi un subdomeniu gratuit precum www.wix.ebay.com, care este conectat la numele platformei de comerț electronic. Cu toate acestea, va fi nevoie de mai mult de atât dacă dorești să creezi o imagine profesionistă pentru site-ul tău.

Din fericire, poți cumpăra nume de domeniu de la companii precum, Shopify sau BigCommerce, cheltuind nu mai mult de 10 – 20 de dolari pe an. Poți, de asemenea, apela la alte companii, cum ar fi domain.com, pentru a cumpăra un nume de domeniu din altă parte și a-l conecta apoi la constructorul magazinului tău online.

Câteva sfaturi pentru selectarea numelui de domeniu:

  • Alege domeniul corect de nivel superior, cum ar fi .com sau .ro. De obicei, domeniul .com va fi cea mai bună opțiune pentru a atrage cea mai mare atenție a clienților, chiar dacă vinzi doar în România.

 

  • Fii unic: evită orice nume sau titlu care există deja sau poți ajunge să ai probleme cu drepturilor de autor. În același timp, asigură-te că numele pe care îl alegi este ușor de reținut și de scris, astfel încât clienții tăi să poată reveni pe site cu ușurință.

 

  • Adăugă un cuvânt cheie: uneori, este util să adaugi un termen de căutare popular la numele domeniului tău dacă dorești să îți îmbunătățești clasamentul pe motoarele de căutare. 

Pasul 5: Adăugarea produselor și stabilirea metodelor de plată

După ce ai creat un magazin elegant folosind șabloanele preferate, va trebui să te îndrepți către paginile de produse pentru a începe să adaugi articolele pe care dorești să le vinzi.

Principalele elemente pe care trebuie să le incluzi la fiecare produse sunt:

  • Numele articolului
  • Prețul – inclusiv prețurile de transport
  • Categoria articolului
  • Fotografii ale produsului
  • Recenzii de la clienți mulțumiți

Odată ce ai lista de produse pe site-ul tău web, poți începe să te gândești la cum vei câștiga bani cu aceste articole. Cu alte cuvinte, ce fel de metode de plată vei accepta? Reține că metodele de plată disponibile pe site-ul tău de afaceri ar putea determina dacă vizitatorii aleg să cumpere de la tine sau nu. Un magazin online cu mai multe metode de plată, este mult mai atractiv decât unul care acceptă doar plată ramburs.

Acum ai magazinul pe care ți l-ai dorit dar aventura ta în lumea afacerilor online este de abia la început.

Odată ce apeși pe butonul „Publicare”, este timpul să te preocupi de promovarea magazinului tău online!

In linkurile de mai jos gasesti foarte multe informatii despre cum sa-ti faci propriul tau magazin online.

Care sunt avantajele unui magazin online

Cum se realizeaza un magazin virtual

Magazin online 4

Prima Pagina

 

Pagina de Comanda

– Cum se realizeaza Cosul de Cumparaturi

Abandonul Cosului de Cumparaturi

Plasarea si continutul ofertelor dintr-un magazin online

Mareste vanzarile prin oferirea diferitelor tipuri de solutii de plata

Cum se implementeaza o solutie de plata online

– Cum sa face Automatizarea unei afaceri online

 

6 elemente de impact asupra conversiei 

Statistici pe care trebuie sa le urmariti pentru a urmari fluxul comenzii

Testarea – Secretul Succesului unui magazin online

Oferte promoţionale pentru un magazin online

Oferte promoţionale pentru un magazin online   Bine ai venit la ghidul nostru complet despre ofertele promoţionale pentru un magazin online! Dacă ești în căutarea modalităților prin care îți poți promova produsele și atrage mai mulți clienți, atunci ai ajuns unde...

Abandonul cosului de cumparaturi

Abandonul cosului de cumparaturi Ați intrat vreodată într-un magazin plin de entuziasm și cu un coș de cumpărături gol, doar pentru a-l abandona mai târziu fără să achiziționați nimic? Nu sunteți singurii! Abandonul coșului de cumpărături este o problemă comună cu...

10 sfaturi care te ajuta sa depasesti asteptarile clientilor

10 sfaturi pentru a depasi asteptarile clientilor   Dobândirea clienţilor este procesul care constă în câştigarea de noi clienţi. Păstrarea clienţilor este procesul care constă în reţinerea acestora. Majoritatea obiectivelor şi strategiilor din marketingul   sunt...

Conversia traficului

Conversia traficului - 6 elemente cu impact asupra conversiei pe site Fred Flintstone traia in Epoca de Piatra, însa noi locuim in Epoca Informatiei. Ne confruntam cu un flux constant al informatiei provenite de la televizor, website-uri, email-uri, telefoane mobile,...

Analiza statisticilor sitului

Analiza statisticilor sitului Din punctul de vedere al publicităţii, analizarea statisticilor este de fapt singura modalitate de a şti care dintre strategiile de marketing sunt corecte şi care sunt pierdere de timp. Analiza traficului constă în analizarea...

11 masuri pentru imbunatatirea relatiei cu clientii

5 modalități prin care puteti sa optimizati relatia cu clientii Vânzătorii au astăzi mult mai multe date pe care își pot baza deciziile. Ghicirea preferințelor clienților nu mai este necesară, puteți avea acces la date validate de către cumpărători. Într-un astfel de...

Managementul relațiilor cu clienții

Ce este managementul relațiilor cu clienții (CRM)? Managementul relațiilor cu clienții, prescurtat CRM după denumirea din engleză Customer Relationship Management, este un sistem pentru gestionarea tuturor relațiilor și interacțiunilor afacerii dvs. cu clienții....

Portofoliu de clienti

Portofoliu de clienti   Exerciţiul următor este menit să determine cât de bine vi se potriveşte ideea aleasă. De această dată nu ne referim pur şi simplu la cererea de pe piaţă şi la portofoliu de clienti, ci încercăm să aflăm dacă ideea pe care o aveţi se...

Cum se creeaza un magazin online cu WooCommerce

Cum se creeaza un magazin online cu WooCommerce   În acest tutorial, vă vom învăța cum să configurați un magazin online WooCommerce + WordPress unde puteți vinde produse fizice. WooCommerce este un modul (plugin) gratuit care este simplu de utilizat. Practic,...

8 practici de comerț electronic

8 practici de comert electronicCele mai bune practici nu sunt niciodata rezultatul optimizării. De fapt, ele sunt cel mai bine utilizate ca punct de referință. Începi aici, dar nu termini aici - deoarece cele mai bune practici nu funcționează pentru toată...