AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
» E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
E-commerce

Comert electronic (e-commerce)

     In ultimul deceniu , Internetul a evoluat intr-o unealta formidabila avand un impact major in toate aspectele vietii .
La fiecare jumatate de an apar schimbari asa de importante incat este imposibil de prevazut unde se va ajunge in urmatorii 10 ani .

Comertul electronic a devenit o parte integrantă din viaţa curentă a multor occidentali datorită comodităţii, eficienţei şi dezvoltării unor soluţii sigure de plată online. În Romania, mulţi dintre utilizatorii Internet au o oarecare reticenţă faţă de procesarea tranzacţiilor online. Dar, încet-încet lucrurile încep să se schimbe.

Mai întai să vedem care este stadiul e-commerce la noi în ţară.

 

Există 7,5 milioane de carduri emise la nivelul Romaniei, aproape 5 milioane de conexiuni la Internet şi numai 500 de magazine virtuale… Din acest numar, putin peste 100 de magazine acceptă plata online. Iar din acestea, maxim 75 o promovează in mod activ.

Din cele aproximativ cinci milioane de carduri preinrolate sub standardul 3D Secure – cat reprezinta portofoliile BCR, BRD, Raiffeisen si Banca Tiriac – numai 5.000 de carduri sunt active si generează tranzacţii pe Internet

 

Claudiu Gămulescu (http://www.underclick.ro) a făcut un studiu de piata care a cuprins 414 magazine virtuale care au adresabilitate romanilor (adica sunt pe domenii cu .ro sau in limba romana). Ele au fost analizate, pe de o parte, din punct de vedere al websitului in sine (aspect grafic, tehnologii, functionalităţi) şi, din punct de vedere al afacerii (mod de comandă, de livrare, facilităţi, modalitate de plată, companii implicate in proces).

Din acest punct de vedere, Romania probează că produsele care merg bine la nivel internaţional, sunt cele care merg bine şi pe plan naţional (excepţia serviciilor de ticketing şi rent-a-car). Primele poziţii sunt dominate de magazine care vand produse IT, cărţi, foto, electronice, cadouri, telefonie mobila, farmaceutice si articole pentru copii.

 

Aceste magazine reprezinta ca numar 70% din magazinele romanesti. La capatul celalalt, magazine de nisa, nu gasim decat 5% din magazine si constatam o mai mare grija si pasiune a posesorilor fata de afacerile lor. Cele mai multe magazine comercializeaza produse IT (76), urmand, in ordine, cărţi (44), foto(31), electronice (25), GSM (22), bazar (21), cadouri (19).

 

In continuare, va invit sa accesati urmatoarele pagini unde veti gasi foarte mult informatii despre:

 
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri